Bucalı kadınların hayatına yeni pencereler aralayan Buca Belediyesi, ilçe genelinde açtığı hobi kurslarında geleneksel değerlere de sahip çıkıyor. Bölge sakini kadınların ikinci adresi haline gelen Çamlıkule Semt Evi’nde düzenlenen makinalı nakış kursu, çeyiz sandıklarındaki nakışlı el sanatlarını yeniden canlandırıp, geleneksel değerlere yeniden hayat veriyor.

Bucalıların ihtiyaçları doğrultusunda, çağdaş-toplumcu belediyeciliğe örnek çok sayıda projeye imza atan Buca Belediyesi, ilçe genelinde açtığı semt evi ve yaşam merkezleri ile mahalle sakinlerinin hayatına sihirli bir dokunuşlar yapıyor.

Kuaförlükten diksiyon eğitimine, okuma yazmadan pilatese kadar birçok branşta hobi ve meslek kursu açılan Çamlıkule Semt Evi’nin en çok rağbet gören kurslarından biri de makinalı nakış kursu oldu.

Geleneksel çeyiz sandıklarının vazgeçilmez parçalarını oluşturan ama günümüzde unutulmaya yüz tutmuş nakışlı ürünler bu kursta yeniden canlanıyor. Naftalin kokan sandıklardan çıkardıkları el emeği göz nuru, ilmek ilmek işlenmiş nakışlı ürünlere yeniden hayat verip, değerlendirme fırsatı yakalayan Bucalı kadınlar, unutulmaya yüz tutmuş bir sanatı öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.
Makinalı nakış kursunu dolduran Bucalı kadınlar, 6 ay süresince haftada 5 gün verilen eğitimin ardından kendi ihtiyaçlarının yanı sıra evlatlarının çeyizlerini geleneksel ürünlerle süsleyebilecek olmanın heyecan ve gururunu taşıyor.