Başkan Ali Engin “Uğur Mumcu’yu anmak kadar anlamalıyız da. Fikirlerini yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Gazeteci İsmail Saymaz konuk oldu

Demokrasi Şehidi Uğur Mumcu için ilk tören Limanreis’teki heykeli başında yapıldı. Belediye Başkanı Ali Engin, CHP İlçe Başkanı Mesut Durgun, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve Narlıdereliler katıldı. Heykele karanfiller bırakıldı. İkinci tören ise Narlıdere AKM’de gerçekleşti. Gazeteci İsmail Saymaz’ın konuşmacı olduğu söyleşiye İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve 800’e yakın Narlıdereli de katıldı. Uğur Mumcu’nun araştırmaları ve günümüze ışık tutan öngörüleri konuşuldu.

“Anmak kadar anlamalıyız”

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “Ocak ayı gazeteciler için kara bir aydır. Yolumuza ışık tutan aydınları birer birer yitirdiğimiz bir aydır çünkü. Gazetecilik mesleğinin simge ismi Uğur Mumcu’yu ve fikirlerini sonsuza kadar yaşatacağız. Bugün O’nu anmak kadar anlamalıyız da. Her birimiz birer Uğur Mumcu cesareti ile geleceğe yürümeliyiz” dedi.

“Fikirleri yolumuzu aydınlatıyor”

Gazeteci İsmail Saymaz “Uğur Mumcu, yazdığı kitaplar, ele aldığı ve işlediği konularla Türkiye’nin bugünlerine ışık tuttu. Ne yazık ki cinayeti bir türlü aydınlatılamamış, aydınlatılmak istenmemiştir. Uğur Mumcu, Atatürk’ten sonra alanlara en çok ismi verilen, heykeli en çok dikilen insandır. O’nun değerini anlamak için ölmesi mi gerekirdi? Ne yazık ki Türk Basını, Uğur Mumcu’nun bıraktığı noktanın üzerine geçemedi, o cesareti gösteremedi. Neyseki fikirleri hala yolumuzu aydınlatıyor” diye konuştu.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen “Uğur Mumcu’dan çok şey öğrendik. O, yazdıklarıyla ve düşünceleri ile geçmişten günümüze seslenmeye devam ediyor” dedi.