Açıklamada Tugay, “ 2 gündür belediyemize bağlı bir şirketin, düğün bahçesi ve restoran olarak kullanılan bir işletmesinin girişinde, “sadece o tesise ait bir tabela çalışması üzerindeki bir figürün” bir siyasi parti logosuna benzerliği iddiası üzerine, belediyemiz üzerine atfedilmeye çalışılan seviyesiz ve karalama amaçlı kampanyanın organize bir şekilde yürütüldüğünü ve kamuoyunda yapay bir gündem yaratılmaya çalışıldığını ibretle izliyoruz” ifadelerini kullandı. Karşıyaka Belediyesi Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı tarafınca yönetildiğinin belirtildiği açıklamada, “Gerek Belediye başkanımız, gerekse belediyede sorumluluk üstlenen tüm yöneticilerimiz tam bağımsız, bölünemez Türkiye Cumhuriyeti idealine, Atatürk ilkelerine yürekten bağlı, halkçı ve yurtsever tavrından asla ödün vermeyen insanlardır. Dolayısıyla Karşıyaka Belediyesi ve yönetimine atılmaya çalışılan çamur bize yapışmaz. Bu gafil ve müfteri kampanya hiçbir şekilde amacına ulaşmaz” ibareleri yer aldı.

“Tabela kaldırıldı”

Söz konusu tabelada yer alan ağaç figürü üzerinden yürüttükleri karala kampanyasında görüntüler üzerinde oynandığını da dile getiren Tugay, "Kendi paylaşımlarında, renkle ve görüntüyle oynayarak yakıştırmalar ve alçakça isnatlarda bulunuyorlar. Bu karalama ve yıpratma çabalarını, sahip oldukları yandaş medya ve organize sosyal medya yayınları üzerinden ısrarla sürdürmeye çalışıyorlar" dedi. Tugay, "Bu süreçte iyi niyetli vatansever insanlarımızın akıllarında kuşku oluşturma ihtimalini bile üzüntü verici ve kabul edilemez görüyoruz" diye konuştu. Tugay, bu nedenle tabelanın kaldırıldığı vurgulandı.

Tugay'dan "T.C" hatırlatması

Resmi kurumlardan “Türkiye Cumhuriyeti” ifadesinin kaldırılması ve okullarda Andımızın yasaklanmasını hatırlatan Tugay, " Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) ifadesini kim çıkarttı, okullarda Andımızın okunmasını kim yasakladı? sormak ve halkımıza bu vesileyle hatırlatmak isteriz. Anadolu’da bir söz vardır; 'Arlı arından utanır, arsız çekiniyor sanır.' Karşıyaka Belediyesi her zaman olduğu gibi tam bağımsız, bölünemez, çağdaş, laik Türkiye Cumhuriyeti ülküsüne ve Atatürk İlkelerine tam bağlılıkla, halkımızın gerçek sorunlarına, gerçek çözümler üretmek üzere çalışmaya devam edecektir” açıklaması yapıldı.