Koronavirüsün daha fazla yayılmaması için var gücüyle çalışan ve bu kapsamda çalışmalarını genişleten Torbalı Belediyesi, artan maske ihtiyacı nedeniyle bir proje başlattı. ‘Malzemeler Bizden Dikmesi Sizden’ isimli kampanya ile Torbalı Belediyesi gönüllüler aracılığıyla günde on binlerce maske dikilmesini hedefliyor. Projeden yararlanabilmek için gönüllülerin dikiş bilmesi ve evinde uygun bir şekilde çalışabilmesi gerekiyor. Malzemeleri Torbalı Belediyesi tedarik ederken, kullanıma hazır maskeler sağlık çalışanları ve Torbalı’da yaşayan vatandaşlara ücretsiz dağıtılacak.

Cerrahi maskeye ihtiyaç

Çin’de başlayıp dünyayı etkisine altına alan korona virüsüne karşı Torbalı Belediyesi çalışanları yoğun bir mesai harcıyor. Bir yandan dezenfekte bir yandan da bilgilendirme çalışmaları yürüten belediye, evlerde kalan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor. Son olarak artan maske ihtiyacı için de elini taşın altına koyan Torbalı Belediyesi, hızla malzeme tedarik etti. Gönüllüler aracılığıyla günde on binlerce maske üretmeyi hedeflediklerini ifade eden Torbalı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Serkan Tekin, “Cerrahi maskeye çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde sizlerin desteğini bekliyoruz. Maske yapımında bize destek olacak gönüllü kadınlarımızın 0535 542 6811 numaralı destek hattına başvuru yapmalarını istiyoruz” dedi.

Sağlık dolu günler için el ele verme vakti

Açıklamalarını sürdüren Tekin, “Bu güzel vatanın bize armağan edilmesi için bir asır önce cepheden cepheye mermi taşıyan, cefakar kadınlarımıza sesleniyor. Vakit hepimizin etkilendiği bu zor günleri daha kolay geride bırakmak vakti. Yarınlara sağlıkla ulaşmak ve ayrılmamak üzere yan yana olmak için sizlere ihtiyacımız var. Bu zor günlerde hiç olmadığı kadar cerrahi maskeye ihtiyacımız var. Siz değerli kadınlarımızı bu zor zamanlarda evlerinizde maske yapmaya davet ediyoruz. İhtiyacımız olan birlik, beraberlik ve sağlık dolu günlere en kısa sürede ulaşmak için malzeme bizden maske dikmek sizden” ifadelerini kullandı