Buca Belediyesi’nin 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Bucalılara hediyesi 3 yeni sevgi yolu oldu. Barış Manço, Sanat ve Adatepe Sevgi Yollarını modern ve sanat dolu dokunuşlarla baştan aşağı yenilemek için çalışma başlatan Buca Belediyesi, projenin startını Sanat Sokağı’nda verdi. Bucalıları dört duvar arasından çıkarıp doğayla sanatla buluşturalım istediklerini söyleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Bu sokaklar sevgiye çıkacak” dedi.

Buca Belediyesi kentin üç sokağını doğa, sanat ve sevgiyle harmanlayan projesini 14 Şubat Sevgililer Gününde Bucalılara tanıttı. Adatepe, Dumlupınar ve Vali Rahmi Bey Mahallelerinde yer alan ve yapılacak düzenlemelerle baştan yaratılacak olan 3 sevgi yollunun tanıtımını Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina yaptı.
“Bucalılara böylesi özel ve güzel bir günde sürpriz yapalım ve sokaklarımızı sevgiye çıkaralım istedik” sözleriyle projenin çıkış noktasını aktaran Başkan Piriştina, ev iş arasında gidip gelirken dört duvar arasında sıkışan vatandaşları sanatla ve sevgiyle buluşturmak için sevgi yolları projesini başlattıklarını söyledi.
Proje kapsamında Barış Manço, Sanat ve Adatepe Sevgi yolları taşıt trafiğine kapatılarak, yaya öncelikli hale getirilecek. Sanat sokağı gökkuşağı teması, 6 adet boyama duvarı ve mini amfi düzenlemeleriyle her yaştan Bucalıya soluklanma alanı olacak.
İki parçadan oluşup toplam 310 metre uzunluğundaki Adatepe Sevgi Yolu ise şaşırtmalı oturma duvarı ve peyzaj tasarımıyla Buca’lıların keyifli zaman geçireceği sokak haline getirilecek.
Barış Manço Sokağı da yaya öncelikli hale getirilip, taşıt trafiğine kapatılırken, müzik notaları ile bezenecek. Sokak girişine yerleştirilecek Barış Manço heykeli ve modern bir kentsel peyzaj tasarımıyla yepyeni bir görünüme kavuşacak.