İzmir’deki sivil toplum kuruluşlarıyla sık sık bir araya gelerek yapılan hizmetleri anlatan, onlardan gelen önerileri dinleyen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, bu kez Konyalılar Federasyonu’na üye derneklerin başkan ve yöneticileriyle bir araya geldi. Atlı Spor Kulübü’nde gerçekleşen kahvaltılı toplantının ev sahipliğini KONFED Genel Başkanı Yusuf Devebacak yaparken Pekdaş’ı dinlemeye gelenler arasında İzmir’in farklı ilçelerindeki Konya derneklerinin başkan ve yöneticileri de yer aldı.

GÜLTEPE’Yİ YENİ PLANLAR KURTARACAK


Buluşmanın ana gündeminde Gültepe Semti için hazırlanan yeni imar planları vardı. Dernek üyelerinden gelen sorular üzerine Başkan Pekdaş, şuanda meclis komisyonlarında görüşülen yeni imar planları hakkında detaylı bir bilgilendirme yaptı. Gültepe’nin sadece Konak’ın değil İzmir’in en değerli yerleşim yerlerinden biri olduğuna vurgu yapan Pekdaş, geçmişte verilen izinler sonucu oluşan çarpık yapılaşmanın acı faturasının bugün ödendiğini söyledi. Artan nüfus nedeniyle bölgedeki altyapı eksikliğinin giderek arttığına dikkat çeken Pekdaş, bölge halkının yaşadığı bu mağduriyetini gidermek için bu planları hazırladıklarını anlattı. Pekdaş, çarpık yapılaşma kurbanı olan bölgenin kaderini değiştirecek yeni planların sivil toplum örgütlerinin, muhtarların, meslek odalarının ve bölge sakinlerinin önerileri dikkate alınarak hazırlanmış detaylı bir çalışma olduğunu söyledi.

YENİ YATIRIMLAR KONAK’I PARLATACAK


Sadece bölge halkının değil tüm İzmir’in merakla beklediği planların şuanda meclis komisyonunda incelendiğini dile getiren Başkan Pekdaş, onay sürecinin bitmesinin ardından yeni planların kısa süre içinde uygulamaya geçeceğini vurguladı. Pekdaş, hazırlanan yeni planlar sayesinde bölgedeki dönüşümün de kendiliğinden başlayacağını söyledi. Keyifli geçen buluşmada dernek yöneticileri de merak ettikleri konulardaki soruları Başkan Pekdaş’a iletti. Gelen soruları tek tek yanıtlayan Başkan Pekdaş, yürütülen hizmetler hakkında da bilgi verdi. Yeni yatırımlar ve inşa edilecek yeni hizmet binası hakkında açıklamalar yapan Pekdaş, “Tepecik’te mülkiyeti belediyemize ait olan kapalı pazaryeri maalesef talep görmüyordu. Bu nedenle burayı yıkıp yerine Konak Belediyesi’ne yakışır çok güzel bir hizmet binası inşa etme kararı aldık. Projesi ulusal bir yarışmayla belirlendi. Şuanda yapım projesini de tamamladık. Gerekli adımları bir bir atıyoruz. Çok yakında buraya İzmir’e yakışır bir hizmet binası inşa edeceğiz” diye konuştu.