Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda hep bir arada olmalıyız. Çünkü biz Cumhuriyetle varız” diyerek etkinliklere tüm halkı davet etti.

"Sonsuz Cumhuriyet Yürüyüşü"

Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenecek olan olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 28 Ekim günü başlayacak. Dutlu Yol yeni yapılan düzenlemelerin ardından “Sonsuz Cumhuriyet Yürüyüşü” ile açılacak. Selçuklular için büyük önem arz eden Dutlu Yol, İzmir Valiliği’nden alınan desteğin yüzde 60’tan yüzde 80’e çıkarılmasının ardından tamamlanan çevre düzenlemesi ile Sonsuz Cumhuriyet Yürüyüşü’ne ev sahipliği yapacak.

Meşalelerle aydınlanacak

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Ulusu’na armağan ettiği Cumhuriyetin 96. Yılı kapsamında 29 Ekim’de resmi programın yanı sıra Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenecek olan program saat 19.00’da büyük Fener Alayı ile başlayacak. İstasyon Meydanı’ndan başlayacak kortej Zafer Mahallesi ve 14 Mayıs Mahallesi'nin bir bölümünü de içine alarak Pazar Yeri’nde son bulacak. Uzun yıllar ilk kez Zafer Mahallesi sokaklarının meşalelerle aydınlanacağı büyük Fener Alayı'nın ardından saat 20.00’de Pazar Yeri’nde “Cumhuriyetin Işığında 29 Ekim” adlı özel video gösterimi ile devam edecek olan kutlama programı, Efes Kent Orkestrası'nın sahne alacağı Konser ile sona erecek.

Biz Cumhuriyetle varız

Cumhuriyet coşkusunun Selçuk’u günler öncesinden sardığını belirten Başkan Sengel, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından bizlere armağan edilen Cumhuriyetimizin 96. Yılını kutlamaya hazırlanırken çok heyecanlı olduğumuz gibi, bir o kadar da coşkuluyuz. Bu heyecanımıza ortak olmak isteyen, başta bu kentin gençlerini, çocuklarını, kadın-erkek herkesi tüm etkinliklerimize davet ediyorum. Çünkü biz Cumhuriyetle varız” dedi.