Bornova Belediyesi, iki şehidin ismini parklarda yaşatacak. Bornova Belediye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda Pınarbaşı’ndaki iki parka şehitlerin ismi törenle verilecek.

Bornova Belediyesi, şehitlerin isimlerini parklarda yaşatacak. Bornova Belediye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda Pınarbaşı Kemalpaşa Mahallesi 7055 Sokak’ta bulunan parka Şehit Jandarma Er Onur Sünnüoğlu’nun ismi verilirken, Gürpınar Mahallesi 7045/1 Sokak’taki parka Şehit Polis Mehmet Çelik’in ismi verildi.

Şehit Jandarma Er Onur Sünnüoğlu’nun ismi Kemalpaşa Mahallesi 7055 Sokak’ta bulunan mevcut parka verildi. Yenileme ve bitkilendirme çalışmaları devam eden Park, yaklaşık 2 bin metrekare büyüklüğünde.


Şehidin anne ve babasından parka fidan


Şehit Jandarma Er Onur Sünnüoğlu’nun Annesi Gülçin Sünnüoğlu ve Babası Mehmet Cihangir Sünnüoğlu Park’a bir fidan dikerek şehit evlatlarının anısını, vatani görevine başlamadan önce sık sık vakit geçirdiği parkın topraklarına emanet etti. Çam fidanını dikerken duygu dolu anlar yaşayan Anne Gülçin Sünnüoğlu, “Evladımızın isminin bu parka verilmesi nedeniyle çok teşekkür ederim. Oğulum bu parkta çok vakit geçirirdi. Adının burada yaşayacak olması bizim için ayrıca çok anlamlı” dedi.

Şehit Polis Mehmet Çelik’un ismi de Gürpınar Mahallesi 7048/1 Sokak’ta bulunan mevcut parka verildi. Çocuk oyun alanı, açık hava spor aletleri ve dinlenme alanlarının bulunduğu yaklaşık 3 bin metrekarelik Park 2016 yılında tamamen yenilendi.