İzmir'de belediyeler Sevgililer Günü nedeniyle düzenledikleri etkinlikleri, art arda gelen şehit haberleri üzerine iptal etti.

İzmir Afrin Operasyonu'nda şehit düşen askerler için yasta,Karşıyaka, Foça, Bayraklı ve Bornova ilçelerinde, belediyeler bu hafta Sevgililer Günü nedeniyle düzenledikleri etkinlikleri, art arda gelen şehit haberleri üzerine iptal etti.

Karşıyaka Belediyesi, Afrin Operasyonu’nda şehit düşen askerlerimize saygı gereği, hafta boyunca gerçekleşecek tüm etkinliklerini iptal etti. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Birlik ve beraberlik içinde olmamız gereken bir dönemdeyiz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Bornova Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Afrin'de Mehmetçiğimize yapılan ve ülkemizi yasa boğan hain saldırı nedeniyle 13 Şubat 2018 Salı günü gerçekleşmesi planlanan “Aşk ve Sevgi Şarkıları” Konseri iptal edilmiştir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine sabır diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Bayraklı Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu'nun, Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde bu akşam 20.00'de gerçekleştireeceği, sanatçı Ayşen Birgör'ün de sahne alacağı ücretsiz Sevgililer Günü özel konseri de iptal edildi.

Foça Belediyesi, devam etmekte olan Afrin Operasyonunda şehit düşen ve yaralanan askerlerimize saygı gereği 14 Şubat Sevgililer Günü etkinliklerini iptal etti. Birlik ve beraberlik mesajı veren Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “İçinde bulunduğumuz zamanlar birlik ve beraberlik zamanlarıdır” dedi. Ülke olarak zor günler geçirdiğimizi vurgulayan Başkan Demirağ, “Ülkemizce yaşadığımız zorlu günler malumlarınızdır. Böylesine acılarla kanayan yürekleri düşündüğümüzde hep birlikte tek yürek olmalıyız. Şehitlerimiz yüreğimizi dağlıyor. Acılı ailelerimize sabır, yaralı yiğitlerimize şifalar diliyoruz. Dolayısıyla 14 Şubat Sevgililer Günü etkinliklerimizi iptal eğimizi duyururuz. Acımız sonsuz” dedi.