İzmir'in Menderes ilçesi Görece Mahallesi'nde yaptırılan parka Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit düşen Uzman Çavuş Gökhan Bayraktar'ın adının verileceği bildirildi.

Menderes Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından, Mardin'in Nusaybin ilçesinde, 21 Mart 2016 tarihinde, teröristlerin yola döşediği patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen 25 yaşındaki Uzman Çavuş Gökhan Bayraktar'ın ailesinin yaşadığı Görece Mahallesi'ndeki 11 bin 200 metrekare alana bir süre önce park yapılması için çalışma başlatıldı. 5 bin 250 metrekaresi yeşil alan, 5 bin 810 metrekaresi sert zemin olarak tasarlanan Şehit Uzman Çavuş Gökhan Bayraktar Parkı'nın yapımı sürerken, tamamlandığında içerisinde şehitlik anıtı ve çeşmesi, şelale havuzu, fitness aletleri, çocuk oyun grubu, seyir teraslarının yer alacağı bildirildi. Parka ayrıca Uzman Çavuş Bayraktar'ın şehitlik mertebesine ulaştığı yaşın simgesi olarak 25 adet meyve ağacı da dikileceği belirtildi.

AK Partili Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "Menderes'te şehitlerimizin adını yaşatmak adına gerçekleştirdiğimiz çalışmalar kapsamında Görece Mahallemiz'e yeni park kazandırıyoruz. Şehidimiz Uzman Çavuş Gökhan Bayraktar'ın adını taşıyacak parkımızı ailesinin yaşadığı mahallemize kazandırmayı uygun gördük. Ekiplerimizin çalışması devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığı zaman parkımız ilçemize çok yakışacak. Şehitlerimizi ve onların emaneti olan ailelerini asla unutmayacağız. Bu vatan uğruna şehit düşmüş tüm kahramanlarımıza Allah rahmet eylesin" dedi. DHA