Geliştirdiği bilişim projeleriyle adından söz ettiren Seferihisar Belediyesi, “Akıllı şehirler; pratik fikirler” proje yarışması gerçekleştiriyor.

Daha önce uygulanmamış, küçük ve orta ölçekli ilçelere uygun, halkın yaşam kalitesini yükseltecek yenilikçi bilişim projelerinin kabul edileceği yarışmada katılım herkese açık olacak. Belediye Başkanı İsmail Yetişkin yaptığı açıklamada, “Seferihisar Belediyesi olarak teknolojinin nimetlerinden faydalanarak katılımcılık, şeffaflık ve belediye hizmetlerine erişim kolaylığı hususunda farkındalık yaratmaya devam edeceğiz. Bu açılımı büyük bütçelerle değil, pırıl pırıl gençlerimizle, gönüllülerimizle yapacağız” dedi.

Üniversitelere ve bilişim firmalarına çağrı

Yetişkin, Seferihisar’da üniversiteler ve şirketlerin arge merkezleriyle çalışmak istediklerini belirterek, şirketler ve üniversiteler için “Seferihisar’da doğal laboratuvar ortamı yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

Seferihisar Belediyesi, önceki yıllarda gerçekleştirdiği bilişim projeleriyle TÜSİAD, Türkiye Bilişim Vakfı ve TBMM tarafından iki defa eTR ödülü almaya layık görülmüştü. Yarışmaya katılım bilgileri Seferihisar Belediyesi’nin resmi web sitesinde yer alıyor.

Başvuru için bilgi ve şartlar:

Yarışmaya katılım ücretsizdir.

Yarışmaya katılan projelerin daha önce sergilenmemiş, patent almamış olması gerekir. Aksi durumun tespit edilmesi kural ihlali sayılır ve yarışmacı diskalifiye edilir.

Akıllı tarım uygulamalarıyla ilgili fikirler artı puan ile başlar.

Yarışmacı, göndermiş olduğu eserleri münhasıran sahibi olduğunu, başkasına ait proje ile yarışmaya katılmadığını kabul beyan ve taahhüt etmektedir.

Yarışmacı, ödül ya da mansiyon aldığında, projesinin patentinin Seferihisar Belediyesi'ne devrettiğini kabul etmiş sayılır.

Başvuru için; daha önce uygulanmamış, küçük ve orta ölçekli ilçelere uygun, halkın yaşam kalitesini yükseltecek yenilikçi bilişim projesi fikirlerini [email protected] adresine veya Seferihisar Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü’ne dosya olarak teslim edebilirsiniz.

Alanında uzman seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda kazanacak proje sahibine 6.000 TL, ikinciye 3.000 TL, üçüncüye 1.000 TL nakdi ödül verilecektir.

Seferihisar Belediyesi istediği takdirde yarışmayı iptal edebilir.

Son başvuru tarihi: 16 Eylül 2019