‘Sosyal belediyeciliğin kalesi kent’ Gaziemir’de Evde Hasta ve Yaşlı Bakım, Pozitif Yaşam ile Alzheimer-Demans Danışma ve Dayanışma adlarıyla üç merkezin yer alacağı Sağlık Köyü’nde son aşamaya gelindi.

Belediye ile 'ESBAŞ’ birlikteliğiyle hayata geçirilecek Sağlık Köyü Ağustos ayında hizmete açılıyor. Gaziemir Belediyesi’nin sağlık alanında marka olan hizmetleri; Ege Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (ESBAŞ) desteğiyle kurulacak ‘sağlık köyü’ sayesinde tek çatı altında toplanıyor. Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen Sağlık Köyü’nde son aşamaya gelindi. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mary Tuncer ve ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler ile bir araya gelerek Sağlık Köyü binasını inceleyerek değerlendirmelerde bulundu. Ağustos ayı içerisinde Gaziemirliler’in hizmetine açılacak projeye son şekli verildi.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

ESBAŞ yönetimine Gaziemirliler adına teşekkür eden Şenol “Doğumdan önce, ölümden sonra’ sloganıyla uyguladığımız sosyal projelerle birçok insanın hayatına dokunduk. Şimdi de kapsamıyla bir ilk olacak Sağlık Köyü’nü hayata geçirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.
ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mary Tuncer, yerinde gezerek, değerlendirmelerde bulunduğu Sağlık Köyü’nü çok beğendiğini dile getirdi. Sosyal sorumluluk anlayışları gereğince Sağlık Köyü projesinde işbirliği yaptıklarını ifade eden Tuncer, “Gaziemir Belediyesi’nin sosyal projelerini takdirle takip ediyoruz. Biz de Sağlık Köyü projesinin hayata geçirilmesine katkı koymanın gurunu yaşıyoruz” dedi.

SAĞLIK KÖYÜ KOMPLEKSİ

‘Sosyal belediyeciliğin kalesi kent’ olarak bilinen Gaziemir’de; belediye ile ESBAŞ’ın birlikteliğiyle kurulan Sağlık Köyü’nde; Evde Hasta ve Yaşlı Bakım, Pozitif Yaşam ile Alzheimer-Demans Danışma ve Dayanışma adlarıyla üç merkez yer alacak. 1300 metrekare kapalı alanda inşa edilen Sağlık Köyü kapsam olarak Türkiye’de bir ilk olacak. Birbirinden bağımsız üç bölüm halinde inşa edilen merkezin her bölümünde poliklinik odası, gözlem odası, personel odası, hasta dinlenme odası, bekleme salonu, eğitim salonu, test uygulama odası bulunuyor. Projenin tamamlanmasıyla belediyenin sağlık alanındaki marka hizmetleri tek çatı altında toplanacak, hizmet kalitesi ve hızı daha da artacak.