Üç gün süren Körfez Festivali'nin kente canlılık kattığını kaydeden Başkan Aziz Kocaoğlu, bu tür faaliyetlerin artması için Pasasport'un marinaya dönüştürülmesini istedi; bakanlığa çağrı yaptı.

Kirlilik tehdidi nedeniyle uzun yıllar halkın sırtını döndüğü İzmir Körfezi, Büyükşehir Belediyesi'nin çevre yatırımlarıyla yeniden canlandı. Bu yıl ilk kez düzenlenen İzmir Körfez Festivali, sahillere ve körfeze yeni bir renk ve hareketlilik getirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde, Arkas Holding, Yelken Federasyonu, Ege Açıkdeniz Yat Kulübü ve Konak Pier işbirliğiyle düzenlenen İzmir Körfez Festivali, İzmirlilere unutulmayacak üç gün yaşattı. Düzenlenen kano ve yelken yarışmaları görsel bir şölen sunarken, foto maratona katılan fotoğraf meraklılarının da ilgi odağı oldu. Onlarca yelkenli Körfez kıyılarında renkli görüntüler oluşturdu. İzmirliler gündüz yarışmacıları ilgiyle izledi, akşamları ise düzenlenen konserlerle eğlendi. İzmir Körfez Festivali sırasında düzenlenen Arkas Körfez Yarışı'nda 43 tekne ve 400'e yakın sporcu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yelken ve Kano Yarışları'nda ise toplam 75 sporcu mücadele etti.

5-6 AYDA DÖNÜŞEBİLİR

Yarışmaları tekneyle açılarak yakından izleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'de bu tür faaliyetlerin artmasını istediklerini belirterek, bu nedenle eski liman olan Pasaport İskelesi'nin bir önce marinaya dönmesini talep ettiklerini söyledi. Marina için her şeyin hazır olduğunu dile getiren Başkan Kocaoğlu, “5-6 ay içinde marina olarak faaliyete girebilir. Ulaştırma Bakanlığı'nın bu konuda hızlı hareket edip, eyleme geçmesini diliyoruz” dedi. Uzun yıllar altyapı eksikliği nedeniyle Körfez'in kirletildiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu şunları kaydetti: “Önce Körfez İzmir'e küstü. Sonra da İzmir Körfez'e. Böyle on yıllar geçirdik. Sonra Büyük Kanal Projesi'nin bitmesiyle birlikte Körfez temizlendi ama hala hemşerilerimizin Körfez'e bakışında, o eski kirlilik psikolojisi var. Onu bir an evvel atmak için biz de projelerimizi yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bir yandan Körfez suyunu yüzülebilecek niteliğe getirirken diğer yandan bu tür etkinliklerle tekrar eski günlerindeki sayısız tekneler ve yatlarla canlandırmak istiyoruz.”

Denize yüzümüzü dönmek görevimiz

Başkan Aziz Kocaoğlu, festivalin başarısından duyduğu mutluluğu da dile getirerek, "Bu organizasyonda birlikte çalıştığımız Arkas Holding'e, Yelken Federasyonu'na, Ege Açık Deniz Yat Kulübü'ne, Konak Pier yönetimine ve Büyükşehir Belediyesi'nden emeği geçen arkadaşlarımıza ve katılımcılara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Umarım giderek bu etkinliği büyütür, İzmirli hemşerilerimizle beraber hak etiği yere getiririz. Denize yüzümüzü dönmek, körfezle birlikte yaşamak, onun kıymetini bilmek hepimizin borcu ve görevi olmalı " diye konuştu.