İzmir'de, nadir görülen 'Juvenil Myelomonositik Lösemi' (JMML) hastalığı tanısı konulan ve ilik nakli olması gereken 3.5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı için başlatılan kampanyaya Bornova Belediyesi de destek verdi. Kan ve kök hücre bağışına Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da katıldı.

İzmir'de yaşayan Çağdaş ile Eylem Yazıcı çiftinin 3.5 yaşındaki kızları Öykü Arin'e nadir görülen Juvenil Miyelomonositik Lösemi tanısı konuldu. İlik nakli olması gereken Öykü Arin için başlatılan kampanyalara Bornova Belediyesi de katıldı. Türk Kızılayı ile birlikte 'Donör Ol, Umut Ol' kampanyası başlatan Bornova Belediyesi vatandaşları destek olmaya çağırdı. Bornova Cumhuriyet Meydanı'da düzenlenen kampanyaya başta belediye çalışanları olmak üzere birçok vatandaş katılarak kan ve kök hücre bağışında bulundu. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da kan bağışında bulunarak kampanyaya destek oldu.

Minik Öykü Arin için başlatılan kampanyaların tüm kök hücre bekleyen hastalar için umut ışığı olduğunu ifade eden Başkan Atila, "Düzenlenen kampanyalar sayesinde ilik nakli bekleyen birçok insanın sesi duyurulmuş oluyor. Biz burada kan ve kök hücre bağışında bulunarak sadece Öykü Arin için değil, tüm hastalar için umut ışığı oluyoruz. Bornolılar her konuda olduğu gibi bu konuda da örnek oluyor" dedi. DHA