Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, mahalle gezilerine, eksi köy yerleşimleri olan Eğridere, Karaçam ve Kayadibi Mahalleleri ile devam etti.

Başkan Atila, 2014 yılında mahalle statasü kazanarak Bornova Belediyesi’ne bağlanan eski köy yerleşimlerinde önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Muhtarlar ise son 3.5 yılda mahallerine daha çok hizmet geldiğini ifade etti.

Göreve geldiğinden bugüne sorunları yerinde görüp, ihtiyaçları yerinde tespit eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ortak akıl anlayışı ile gerçekleştirdiği geziler kapsamında, eski köy yerleşimleri; Eğridere, Karaçam ve Kayadibi Mahalllerini ziyaret etti.

Üç mahalleyi de sokak sokak gezen Başkan Atila, hem muhtarların hem de vatandaşların taleplerini dinledi. Mahalle kahvelerinde çay içti, halkla sohbet etti. Bornova Belediyesi’nin hayata geçirdiği hizmet ve projeleri de yerinde inceleyen Başkan Atila’ya ilgili başkan yardımcıları ile müdürler de eşlik etti. Bornova Belediyesi’nin Proje- Tanıtım ekibi de Başkan Atila ile birlikte alandaydı. Vatandaşların istekleri tek tek not edildi.

Köylerimizi artık herkes tanıyor

Hangi hizmetlerin ve yatırımların öncelikli olduğuna başta vatandaşlarla en çok temas halinde olan muhtarlar olmak üzere Bornova halkı ile birlikte karar verdiklerini ifade eden Başkan Atila, “2014 yılında mahalle statasü kazanarak Belediyemize bağlanan 12 eski köy yerleşiminde önemli çalışmalar yaptık. Yerel üreticiyi desteklemek amacıyla Tarım Kooperatifi kurduk, başta kiraz festivali olmak üzere köylerimizin tanıtımına yönelik projeler hayata geçirdik. Tüm bunlarla birlikte ulaşımı kolaylaştıracak çalışmalar yaptık. Nostaljik Ramazan eğlencelerimizle vatandaşlarımız ile kucaklaştık. Öyle ki; Bornova’nın yüksek kesimlerindeki bu mahallerinde kar yağdığını bile pek çok İzmirli bu süreçte keşfetti. Artık köylerimizi herkek tanıyor” diye konuştu.

Muhtarlardan Başkan Atila’ya teşekkür

Eğridere Mahallesi Muhtarı Hüseyin Şeker, Çamiçi Mahallesi Muhtarı Mahmut Ceylan ve Kayadibi Mahallesi Fettah Koç, son 3.5 yılda mahallerine daha çok yatırım yapıldığını belirterek Bornova Belediyesi’ne ve Başkan Olgun Atila’ya teşekkür etti. Muhtarlar, Başkan Atila’nın ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.