İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, İzmir ormanlarındaki 74 mesire yerinin konumu, özellikleri ve fotoğraflarının yer aldığı bir kitapçık hazırladı.

Yaz aylarında, okulların da tatile girmesiyle birlikte vatandaşlardan bazıları tatil için deniz kenarlarını tercih ederken, kimisi de doğayla iç içe olmak istiyor. Ancak kontrolsüz bir şekilde ormanların içinde vatandaşların yapacağı bir piknik ya da geziler, beraberinde yangın tehlikesini de getiriyor. Zaten her yıl olduğu gibi İzmir Valiliğince orman yangınlarıyla mücadele komisyonu kararları gereği belirlenen alanlar dışında 1 Haziran -30 Ekim tarihleri arasında ormana giriş de yasak.

İşte İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yılllardan beri bu ihtiyaca cevap verebilecek, yaz aylarında vatandaşları kontrollü bir şekilde piknik, gezi ve kamp gibi etkinliklerini yapabileceği orman alanları içinde mesire yerleri tesis ediyor. 2018 Yılı itibariyle İzmir ormanlarındaki mesire yeri sayısı 74'e ulaştı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü bu mesire alanlarına ait başta konum ve harita bilgileri olmak üzere, bu yerlerin özellikleri ve fotoğraflarından oluşan bir kitapçık hazırladı. Kitapçık, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü web sayfasının duyurular bölümünden, ücretsiz olarak indirebildiği gibi, mesai saatleri içinde Bölge Müdürlüğü'nden de temin edilebiliyor.



Dünya Sağlık Örgütü'nün yaptığı bir araştırmaya göre sağlıklı bir toplum için kişi başına en az 9 metrekare yeşil alan düşmesinin tavsiye edildiğini, ormanların insanların ruh ve beden sağlığı üzerine olan etkilerinin tartışılmaz olduğunu söyleyen İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, "İzmir'de orman alanlarına tesis ettiğimiz 74 adet mesire yeri ile amacımız, şehirlerde yaşayan insanlarımızı şehrin yoğun stresinden arındırmak, çevre ve orman bilincini pekiştirmek. Bölge Müdürlüğümüzce hazırlanan, içinde mesire alanlarının konum ve mesafe bilgilerinin olduğu bu kitapçık ile vatandaşımız kendisine en yakın mesire alanımıza ulaşarak ailesiyle birlikte güvenli bir şekilde vaktini geçirebilecek. Böylelikle hem dikkatsizlik sonucu çıkabilecek bir yangına karşı ormanlarımızın emniyeti, hem de vatandaşımızın can ve mal güvenliği sağlanmış olacak. Ormanlarımızda görecekleri en ufak bir dumanı ya da olumsuz bir durumu Ücretsiz ALO 177 Orman Yangın İhbar Hattına bildirerek de bizlere ulaşabilirler" dedi. DHA