Konak Belediyesi’nin mahalleli kadınları kitapla buluşturan, okuma alışkanlığını artırırken aynı zamanda sosyalleşmelerine de katkı koyan, Mahalleli Kadınlar Kitap Okuyor etkinliğinin ikincisi yazar Ayşe Kilimci’nin katılımıyla yapıldı. Dört kadın mahalle muhtarların öncülüğünde düzenlenen buluşmada yazar Kilimci, ‘Meğer Mutfak Bir Masalmış’ adlı kitabını mahalleli kadınlara anlattı. Farklı bir dille kaleme alınan kitap her ne kadar içinde yer alan yemek tarifleriyle mutfak kokuyor olsa da söyleşi; ‘yemek bahane, sohbet şahane’ tadında geçti.

KADIN MUHTARLAR ÖNCÜ OLDU
Konak Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nce organize edilen etkinliğe Saygı Mahalle Muhtarı Fatma Öztürk, Akın Simav Mahalle Muhtarı Hatice Gazezoğlu, 26 Ağustos Mahalle Muhtarı Şerife Gökgör, Güneşli Mahalle Muhtarı Sevinç Özkan mahalleli kadınlarla birlikte katıldı. Etkinlik sayesinde mahalle sakini kadınlar hem kitap okuyup hem de kitabın yazarlarıyla buluşma imkanı yakaladı. Daha önce Yazar Canan Tan’ın misafir olduğu ‘Mahalleli Kadınlar Kitap Okuyor’ etkinliğinde bu kez yazar Ayşe Kilimci, Konak’ın 26 Ağustos, Saygı, Güneşli ve Akın Simav mahallelerinden kadınlarla bir araya geldi. Konak Belediyesi Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen okuma etkinlik sayesinde Konaklı kadınlar aynı zamanda yazarla tanışma ve sohbet etme fırsatı da buldu.

UNUTULAN SOFRALAR, KOMŞULUKLAR
‘Mahalleli Kadınlar Kitap Okuyor’ etkinliği dört mahalle muhtarlarının öncülüğünde yürütüldü. Etkinlikten bir ay önce mahalleli kadınlara yazar Ayşe Kilimci’nin ‘Meğer Mutfak Bir Masalmış’ kitabı dağıtıldı. Bir ayın sonunda kadınlar okudukları kitapla birlikte yazar Ayşe Kilimci ile bir araya gelme şansı buldu. Keyifli geçen buluşmada mahalleli kadınlar kitapla olduğu kadar yazar Ayşe Kilimci ile ilgili de merak ettiklerini sordu. Kilimci, yeni nesillin hazır gıda ile beslenme alışkanlıklarının ön planda geldiğini belirterek, eski mutfak geleneklerini yeni nesle taşıyarak kitabıyla kültür köprüsü kurmayı amaçladığını söyledi. Keyifli geçen etkinlik sonunda yazar Ayşe Kilimci’ye günün anısına teşekkür plaketi sunuldu.