Buca Belediyesi’nin ilçede okuma oranını arttırmak adına hayata geçirdiği Sokak Kütüphanesi Bucalılar tarafından çok sevildi. Şirinyer’de kurulan ve kısa sürede vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören Sokak Kütüphanesi, Bucalıların buluşma ve okuma noktası oldu.

Kitapseverler, 7’den 70’e tüm kitlelere hitap eden eserler barındıran kütüphaneye okudukları kitaplarını bağışlayarak geniş kitlelere ulaşmasını sağlayabiliyor.

‘Okumak bize iyi gelecek’ sloganıyla ilçede yaşayan vatandaşların okuma alışkanlığını arttırmak için çalışan Buca Belediyesi, kentin en yoğun ve işlek yeri Şirinyer Pazaryeri girişinde kurduğu Sokak Kütüphanesi ile Bucalıların boş zamanlarını değerlendirmesine olanak sağlıyor. Hikaye, roman ve masal kitapları gibi tüm yaş gruplarına hitap eden eserlerin yer aldığı kütüphaneye Bucalılar okuduğu kitaplarını bağışlayabiliyor, okumak istediklerini de ücretsiz alabiliyor.

BULUŞMA NOKTASI OLDU


Arkadaşları ile genelde merkezi yerlerde buluştuklarını ve arkadaşlarını beklerken telefon ile ilgilenmek yerine Sokak Kütüphanesi ile kitap okuma şansı yakaladıklarını söyleyen gençler uygulamadan oldukça memnun. İstedikleri kitaba ulaşabildiklerini ve okudukları kitapları da bağışta bulunduklarını belirten gençler kütüphane için Buca Belediyesi’ne teşekkür etti.