İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karaburun’a bu yıl ilk kez düzenlediği ücretsiz "Nergis turları", tahminlerin üzerinde ilgi gördü. 100'er kişilik gruplar halinde gerçekleştirilen hafta sonu gezilerindeki kontenjanlar, internet ortamında duyurusu yapıldıktan sonra en fazla 30 dakika içinde doldu. Büyükşehir Belediyesi, gelecek yıl tur kapasitesini artırma kararı aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “ücretsiz kent turları” ile İzmirlilere yaşadıkları şehri daha yakından tanıma, tarihi ve doğal zenginliklerini görme fırsatı sunuyor. İzmir'in nergisiyle anılan doğa harikası Karaburun’a düzenlenen günübirlik geziler sayesinde, kentliler "uzaktaki yakını" keşfediyor.

Son yıllarda kentin farklı bölgelerine düzenlediği ücretsiz gezilerle İzmirlilere yaşadıkları şehri daha yakından tanıtan ve İzmirlilik bilincini geliştiren Büyükşehir Belediyesi, Karaburun bölgesinin sembollerinden biri olan nergisin çiçeklendiği bir aylık dönem için ilk kez bu yıl düzenlediği turlarla büyük ilgi gördü. 100'er kişilik gruplar halinde gerçekleştirilen hafta sonu gezilerindeki kontenjanlar, internet ortamında duyurusu yapıldıktan sonra en fazla 30 dakika içinde doldu.İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Homeros Vadisi”, “İzmir Doğal Yaşam Parkı” ve “İzmir Tarih Turu”na ilk kez ekledikleri "Karaburun Nergis Turu"nda gelecek yıldan itibaren kapasite artışına gideceklerini duyurdu.

Mis kokulu program


İzmirlilerin büyük ilgi gösterdiği Karaburun turları, Mordoğan'ın gezilmesiyle başlıyor. Program Ayşekadın Camii, Müesser Aktaş Etnografya ve Tarih Müzesi, Eğlenhoca Köyü, Kösedere Köyü, İnecik Köyü Zeytin Okulu, Bozköy ve Tepeboz nergis bahçeleri ile Karaburun merkez güzergahları arasında devam ediyor. 100'er kişilik gruplar halinde düzenlenen kent turları, profesyonel turist rehberleri eşliğinde gerçekleştiriliyor. Son olarak 9 ve 10 Şubat tarihlerinde düzenlenen turlara katılım, http://www.izmir.bel.tr/TurOtobusuKayit/891/tr adresi üzerinden yapılan rezervasyonlar oluyor.

İzmir'i yeniden keşfettiler


İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılından bu yana bahar ve güz dönemlerinde “Homeros Vadisi” ve “İzmir Doğal Yaşam Parkı” ile kent merkezindeki tarihi bölgeye düzenli olarak turlar düzenleyerek kentlilere "İzmir'i keşfetme" olanağı sağlıyor. Cuma-cumartesi günleri yapılan ve bugüne kadar binlerce İzmirlinin katıldığı bu gezilerde Kadifekale, Aziz Vukolos Kilisesi, Emniyet Oteli (Mola), Hatuniye Meydanı ve Dönertaş Sebili, Emir Sultan Türbesi, Tasarım Atölyesi, Agora, Kızlarağası Hanı ve Kemeraltı-Havra Sokağı ile Doğal Yaşam Parkı Turu ve Bornova Kayadibi köyündeki Homeros Vadisi'ne gidilerek rehberler eşliğinde tanıtım yapılıyor.