Sözleşmeye 'Aile içi şiddet uygulayan memurların, sendikal haklarının elinden alınması' maddesi de konuldu. Sözleşme kapsamında Narlıdere’deki memur maaşları, merkezi hükümetin yaptığı zamma ek olarak yüzde 18 artırıld

Maaşlarda yüzde 18 artış sağlandı

Narlıdere Belediyesi ile Tüm Yerel-Sen, belediyenin tüm memurlarını kapsayan toplu sözleşmeyi imzaladı. İmzalanan toplu sözleşmeye göre, memurların maaşında, hükümetin zammına ek olarak yüzde 18 artış sağlanacak. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadın çalışanlar, Engelliler Haftası'nda ise engelli çalışanlar ücretli izinli sayılacak. Memurlara, yıl içerisinde 5 farklı zaman diliminde ikramiye verilecek. Memurlara ayrıca, eğitim gören çocukları için de prim ödenecek. Engelli çocuğu bulunan çalışanlara ise ekstra yardım yapılacak. Aile içi şiddet uygulayan memurlar, tüm sendikal haklarından mahrum bırakılacak.

Emeğin ve emekçinin yanındayız

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, "Belediyemizde iş barışını en yüksek seviyeye taşımak için gayret gösteriyoruz. Bütçemizi zorlayıp çalışanlarımıza daha iyi şartlar sağlayabilmenin peşindeyiz. Alnınızın teriyle kazandığınız bu para size helal olsun. Emeğin yanında olmaya ve emekçinin hakkını sonuna kadar vermeye devam edeceğiz" dedi.

Tüm Yerel-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Özgür Işık, Belediye Başkanı Ali Engin’e teşekkür etti.