İzmir'in Bayraklı ilçesindeki Nafiz Gürman Mahallesi'nde 280 pazarcı tezgahının yer alacağı 5 bin 500 metrekare alana sahip kapalı pazaryeri hizmete açıldı.

Nafiz Gürman Pazaryeri'nde düzenlenen etkinliğe Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi ile Bayraklı Pazarcılar Derneği başkanları ve üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Grup Mecaz'ın türküleriyle renk kattığı törende vatandaşlar doyasıya eğlenirken, Konya Beyşehir Şamlar Derneği ve Nafiz Gürman Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, Başkan Karabağ'a desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.

Açılışta konuşan Başkan Karabağ, "Gecekondu bölgelerinin imar planları 1986 yılında yapıldı. Bazı yerlerde 3 bazı yerlerde 4 kat olarak yapıldı ve bunların üstünde hepinizin gecekonduları var. Çok dar yollar bırakıldı. Hiç yeşil alan bırakılmadı. Nafiz Gürman, Onur, Yamanlar, Gümüşpala, Emek, Cengizhan, Alparslan mahallelerinde vatandaşlar bize 'Yeterince park yapmadın, yeşil alan yapmadın, kültür merkezi yapmadın, sosyal donatı alanı yok' diyorlar. Evet. Yapamıyoruz çünkü imar planlarında ayrılan yerlerde sizlerin evleri var. 2 bin metrekare park yapmak için en az 20 evi istimlak etmemiz gerekiyor bu da çok fazla bütçe gerektiriyor. İş böyle olunca çözümsüzlüğe doğru gidiyor. Buranın ilk müjdesini veriyorum. 30-40 yıldır bekleyen Doğançay'ın imar planları bitti. Parselasyon planları bitti. Büyükşehir encümeninde. Çıktığı an bölge bölge dağıtacağız. Yamanlar, Onur, Nafiz Gürman, Postacılar'ın iki katlı bölümü, Soğukkuyu'nun bir bölümü ile Emek ve Gümüşpala'da imar çalışmaları devam ediyor. Orada imarlı yapı fazla olduğu için bölge bölge çözülüyor. Çalışma yaptığımız yerlerde imarlar 10 kata çıktı" dedi.

Kendisinin de eski bir gecekondu çocuğu olduğunu belirten Karabağ, "Yol, elektrik, su yokken 1963'te geldik Çiçek Mahallesi'ne. Bu bölgelerin çilesini yaşayan biri olarak benim size bırakacağım en büyük hatıra imar planlarınızın 10 kata çıkarılmasıdır. Bundan önce de Adalet, Tepekule, Çaymahalle ve Manavkuyu'nun bir bölümünü 10 kat yaptık" diye konuştu.


"6'NCI PAZAR YERİNİ AÇTIK"


Bayraklı'da boş bulunan uygun alanlara tesisler yapmaya çalıştıklarının altını çizen Başkan Karabağ, "Park ve pazar alanları yaptık. Nafiz Gürman'da 2 tane yaptık, Yamanlar pazarını büyüttük, Alparslan pazarını yaptık, Osmangazi'nin ve Çaymahalle'nin pazaryerini yaptık. Yaptığımız bu 6'ncı pazar yeri. Tepekule pazarıyla Adalet Mahallesi'nin pazaryerleri imar planında ayrıldı. Terklerden sonra yapılacak" dedi.

Kapanan Özkanlar Pazaryeri ile ilgili de çözüm üretmeye çalıştıklarını, ancak sonuç alamadıklarını, sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını dile getiren Karabağ, "Ben orayı yine çözeceğim sadece biraz zaman istiyorum" dedi

Sözlerine "Bu pazar İzmir'in en güzel kapalı pazarı oldu" diyerek devam eden Karabğ, "280 tezgahlık bir pazar yeri burası. Hak sahipleri eski pazaryerinde oldukları yerde tezgah açmaya devam edecek. Kalanlar için de kura çekilecek. Kimsenin hakkı yenmeyecek" dedi.

Konuşmanın ardından 5 bin 500 metrekare oturma alanına sahip pazar yerinin açılış kurdelesi Başkan Karabağ ve protokol üyeleri tarafından kesildi.