Karabağlar Belediyesi, ressam, yazar kimliğinin yanı sıra, daha bir çok sanatçı yönü ile hafızalarda yer edinen Abidin Dino’nun büstünü onun doğum gününde hizmete açtı. Açılışın ardından Abidin Dino’nun ve onun yakın arkadaşı Nazım Hikmet anısına da parka çınar ağacı dikildi.

Dino’nun doğum günü olması nedeniyle düzenlenen anma etkinliği ve Abidin Dino Büstü’nün açılışı sanatçının kendi adını taşıyan parkta düzenlendi. Sunuculuğunu Bilgehan Oğuz’un yaptığı etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, siyasi parti il ve ilçe yöneticileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Görevimiz tarihimizde yer almış değerleri tanıtmak


Abidin Dino’nun değerli ve önemli bir kültür sanat insanı olduğunu belirten Başkan Muhittin Selvitopu, Karabağlar’da böyle değerli isimleri yaşatmak için bu tür etkinliklere devam edeceklerini söyledi. Selvitopu, “ Bizlerin görevi tarihimizde yer almış değerleri tanıtmak ve sizlere anlatarak, ilçede yaşayan insanlarımızla paylaşmak amacıyla bu etkinlikleri düzenliyoruz” diye konuştu.

Karabağlar’da önümüzdeki günlerde yeni kültür ve sanat merkezleri açarak ilçede yaşayan insanlarımızı kültür ve sanatla buluşturmayı amaç edindiklerini belirten Selvitopu, “Mustafa Kemal Atatürk de Cumhuriyet’i kurduktan sonra kültüre ve sanata çok büyük önem vermiştir. Umarım bundan sonra da ülkemiz yeni Abidin Dino’lar, Nazım Hikmet’ler ve Yaşar Kemal’ler yetiştirir. Onlar ne kadar yetişirse bu ülkenin yüzü de o derece aydınlanacaktır” dedi.

Belediye Başkanı’na minnet ve şükran borçluyuz


CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok ise konuşmasında, ülkemizde aydınlık bir Türkiye için düşünce üreten aydınları, sanatçıları hedef alan gerici bir akıl var olduğunu ifade ederek, “Sanat uyanıştır, düşüncedir, sanat karanlık güçlerin korkusudur. Bize bugün toplumsal bir hafızayı yaşatan, aydınlık bir sanatçıyı tanıtmak için çok önemli bir girişimde bulunan Karabağlar Belediye Başkanı Sayın Muhittin Selvitopu’na na teşekkür ve minnet borçluyuz” diye konuştu.

Dino, dünya çapında bir sanatçımızdır


Abidin Dino’nun yakın arkadaşı DİSK Eski Ege Bölge Temsilcisi Cemal Kral ise yaptığı kısa konuşmada Abidin Dino’nun ülkemizin yetiştirdiği ender insanlardan birisi olduğunu söyledi. Kral, “Kendi adımlarıyla yükselmiş dünya çapında bir sanatçımızdır. İdeolojik tercihi yanında günlük yaşamında da bizimle beraber olan Dino’nun yolundan yürümek hepimiz için şan ve şeref olmalıdır. Onu tanımış olmak ve aynı ideolojide olmaktan mutluluk duyuyorum.” dedi.

Nazım Hikmet anısına da çınar ağacı dikildi


Konuşmaların ardından Eserkent’te bulunan ve yenilenen Abidin Dino Parkı ile Heykeltıraş Hüseyin Yüksel tarafından yapılan Abidin Dino büstü alkışlarla açıldı. Büstün açılışının ardından Dino’nun ve onun yakın dostu Nazım Hikmet’in anısına parkın içine bir de çınar ağacı dikildi.