Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce yıllardır Güzelbahçe halkını her ramazanda belediyenin iftar sofralarına taşıyan nostaljik trenin trafikten men edilmesini eleştirdi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İlçe Başkanı Kazım Çam, CHP Milletvekili Adayı Ednan Arslan, belediye meclis üyeleri, belediye düğün salonunun bahçesinde halkla ve personelle bayramlaşma yaptı. Ardından iftar sofrasına oturarak, ramazanın son iftarını yaptı. İftar sonrasında CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Ednan Arslan, bir konuşma yaptı. Arslan, “Eğer Ramazan sofralarında yan yana kardeşçe birlikte oturabiliyorsak bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Cumhuriyete borçluyuz. Ancak cumhuriyetimiz 24 Haziran’da keskin bir viraja giriyor. Bu virajdan sağlıklı bir şekilde çıkmak zorundayız. Üç Y’yi (Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar)yok etmek için iktidara gelenler, tam aksine bu üç Y’yi çoğalttılar. Ama Yalova’dan esen rüzgar bu yalancıların, yandaşların gemisini alabora etti. Bu gemi 24 Haziran’da batacak. Yolsuzluk yapanlara, yalan söyleyen yandaşlara, cumhuriyete kastedenlere diz çöktüreceğiz” dedi.


MÜFTÜLÜKTEN SEÇİMLİK İFTAR SOFRASI


Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, 2010 yılından bu yana Ramazan ayında yerel yönetim olarak iftar sofrası kurduklarını belirterek, “Bu yıl ne hikmetse İlçe Müftülüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de Atatürk Mahallesi’nde ve bazı okulların bahçelerinde iftar verdi. Çok mutlu oldum. Ancak merak ediyorum, daha önceki yıllarda iftar sofrası kurmayan bu iki kamu kurumumuz, gelecek yıl da iftar verecek mi? Yoksa bu yıl seçim zamanına denk düştüğü için mi verdiler merak ediyorum” dedi.

“TREN YERİNE MAKAM ARACIMI ALSALARDI”


Atanmışların, seçilmişleri emir altına alamayacağına dikkat çeken İnce, “İftar yaptığımız bu alana ilçemizin çeşitli bölgelerinden  nostaljik tren ile vatandaşlarımızı taşıyorduk. Ancak trenin bazı belgeleri eksik olduğu gerekçesiyle emniyet müdürlüğü tarafından kapatıldı, trafikten men edildi. Oysa bu konuda yetkili olan trafik müdürlüğüdür. Keşke trene değil de benim makam aracıma el koysalardı da halkımız iftar sofrasına bu trenle gelmeye devam etseydi. Ama bu kentten çok kaymakamlar, çok emniyet müdürleri, çok milli eğitim müdürleri geldi, geçti. Önemli olan arkada hoş bir sada bırakmaktır. Güzelbahçelilerin bedduası çok kötü tutar. Umarım halkımıza bu eziyetleri çektirenler, hayatlarının geri kalan yıllarında eziyet çekmezler” diye konuştu. Başkan İnce, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bir ay boyunca iftar sofrası kurduk, bir gün bile siyaset yapmadık. Ancak son gün bayramlaşma yaptığımız için bu konuşmaları yapmak zorunda kaldım. Sizlerden tek bir ricam var, 24 Haziran da sandık başına gittiğiniz zaman vicdanınız sesini dinleyin ve adaletin, özgürlüğün hakim olacağı bir düzenin gelmesi için oyunuzu kullanın.”

“ AYRIŞTIRMA YOK, BARIŞTIRMA VAR”


Bayramlaşmada konuşan CHP İlçe Başkanı Kazım Çam, “24  Haziran’da hepimizin cumhurbaşkanı Muharrem İnce’ yi Çankaya’ya çıkaracağız ve halkımızı ayrıştırmadan, bölmeden barıştıracağız” dedi.

Belediye İş Sendikası 4. No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan da bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin işçi dostu olduğunu belirterek, “Sosyal demokrat belediyeciliğin en güzel örneğini sergileyen Başkan İnce’yi kutluyor, 24 Haziran seçimlerinde de Türkiye’ye güvence Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz. Tüm işçiler olarak oylarımızı Muharrem İnce’den yana kullanacağımızın sözünü veriyorum” dedi