İzmir'in Bergama ilçesindeki çiftçilere yılda yaklaşık 16 milyon lira gelir kazandırması beklenen Musacalı Barajı'na ilk kazmanın vurulduğu belirtildi.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, kurumunun İzmir'in Bergama ilçesinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bergama'ya son 15 yılda 5 baraj ve 2 gölet inşa edildiğini belirten Acu, bölge çiftçisine yılda yaklaşık 16 milyon lira kazandırması hedeflenen Musacalı Barajı'na da ilk kazmanın vurulduğu söyledi. Barajın tamamlanmasıyla 22 bin 950 dekar zirai arazinin modern sulamayla tanışacağını ifade eden Acu, "Musacalı Mahallesi yakınlarındaki Kocadere üzerine inşa edilmeye başlanan barajın gövdesi, ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde olacak. Gövde yüksekliği temelden 79 metre olarak projelendirilen baraj, 25 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip olacaktır. Baraj inşaatında gövde sıyırma ve dolu savak kazıları devam etmekte olup, tünel kazılarına da yakında başlanacaktır" dedi.

EK GELİR SAĞLANACAK


Musacalı Barajı'nın tamamlanmasıyla bölge ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlanacağının altını çizen Acu, "Projenin tamamlanmasıyla bölgede yapılacak modern sulama ile birlikte ilçede ürün çeşitliliği artacak. Zeytin, domates sebze meyve gibi ürünlerde verim katlanacaktır. Sulu tarım ile birlikte Tarlalardan iki ya da daha fazla hasat etme olanağı sayesinde Bergamalı çiftçilere 2018 rakamlarıyla yılda 15 milyon 828 bin lira ek katkı sağlanması hedeflenmektedir" dedi. DHA