Karabağlar Belediyesi’nin, İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası (İZMOD) işbirliğiyle yapımına başladığı Marangozluk ve Çıraklık Eğitim Merkezi’nin inşaatı hızla devam ediyor. İzmir Kalkınma Ajansı’nın da (İZKA) yapımını desteklediği merkez, mobilya sektörünün nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasında önemli bir görev üstlenecek.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Aydın Mahallesi’ndeki merkezin inşaatının hızla tamamlandığını belirterek, “Diğer birçok projemiz gibi bu merkezimizin yapımını da, pandeminin yarattığı ekonomik sıkıntılara karşın sürdürdük. İnşaat, önceden belirlenen programa uygun olarak devam ediyor. Merkezimiz tamamlandığında, bir mobilya kenti olan Karabağlar için önemli bir işlev görecek. Geleceğin mobilya ustaları burada yetişecek” dedi.

Yerel yönetim olarak ilçenin bu önemli sektörüne maddi olanaklar ölçüsünde destek olmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Ekonominin temel direğinin esnaf olduğu bilinciyle, mobilya sektörünün sorunlarının çözümüne katkı koymayı, esnafımızın yanında olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Marangozluk ve Çıraklık Eğitim Merkezi’nin gelecek yıl açılması hedefleniyor. Bu nedenle ekipler tam gün çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık bin 800 metrekare alan üzerinde yer alan 3 katlı merkezde, 120 kişilik çok amaçlı salon, 15’er kişilik 4 eğitim odası, atölyeler, idari ofisler, kafeterya ve otopark bulunacak.