Park ve Bahçeler Müdürlüğü görevlileri atık malzemelerden ve hurda metallerden baykuş, devekuşu, tavuskuşu gibi farklı kuş heykelleri yaparak tasarımın sınırlarını zorluyor. Önce eldeki malzemeye göre belirlenen figürler kaynakla birleştirilip, boyanıyor. Son olarakta parklara yerleştirilerek estetik görünüm yaratması sağlanıyor. Yapılan eserler vatandaşların da ilgisini çekiyor. 

Parklar yenileniyor

Bornova Belediyesi kentin dört bir yanındaki parkları elden geçiriyor. Bir yıl içinde yapılan çalışmalarda 19 park tadilat ve yeşil alan çalışmaları ile yenilendi. İlçede bulunan 97 parka da yeni spor aletleri konuldu, bozulanlar ise değiştirildi. Vatandaşların gelen talep üzerine parklarda bulunan bank sayıları da arttırılarak farklı noktalara 478 adet oturma grubu yerleştirildi.

Bornova’nın tarihi alanlarından olan Büyükpark, Canım Öğretmenim Parkı ve Altındağ Serintepe Mahallesi’nde bulunan parklarda peyzaj çalışmaları ve tadilatlar yapılarak daha estetik görüm yaratıldı.

Bornova sokakları çiçekli ağaçlarla donatıldı

Bornova sokaklarının daha güzel görünmesi ve daha güzel kokması için birbirinden güzel ağaçlar ilçe geneline dikildi. Manolya, akasyaya, turunç, süs eriği, kızıl çam, fıstık çamı, çınar, ıhlamur ve orkide gibi birçok çeşitten 5 bin 500 adet fidan kente estetik görünüm kazandırarak renklendirdi.

Vatandaşların talepleri doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “İlçemizin daha yeşil olması için yeni ağaçlar dikiyor, mevcut yeşil alanların da daha işlevsel hale getirilmesini sağlıyoruz.  Parklarımızı belirli sıraya alarak gerekli değişiklik ve tadilatları yapıyoruz” dedi.