Haber/ Özge Günerken

Yeni normalleşme dönemi ile birlikte hayvan hakları savunucuları da hem salgın sürecini değerlendirmek hem de talep ve sıkıntıları aktarmak üzere belediye ziyaretlerine başladı. Hayvan Hakları Federasyonu – HAYTAP temsilcileri Esin Önder, Meral Örüç, Senem Demirel, Gülgün Hamamcıoğlu ve Güneş Şenol, İzmir’in merkez ilçesi Konak’ın Belediye Başkanı Abdül Batur’la makamında bir araya geldi. Toplantıya Başkan Yardımcısı Mehmet Yunak da katıldı.

Toplantıda Başkan Batur’a özellikle pandemi sürecinde Federasyon’a gelen şikayetler sonrası hazırladıkları dosyayı sunduklarını aktaran Önder, “Sıkıntıların başında Konak gibi İzmir’in kalbi sayılan ve sahipsiz hayvan nüfusunun yoğun olduğu bir ilçede kısırlaştırma sayısının küçük ilçe belediyelerinin altında kalması geliyordu. Bu konuyu Başkanımız Abdül Batur’a aktardık. Kısırlaştırma başta olmak üzere tüm taleplerimizi olumlu karşıladı ve yeni çalışmalar için onay verdi. Önümüzdeki süreçte veterinerlik çalışanlarıyla da tekrar toplanıp süreci hızlandıracağız. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Konak’ta her şeyin çok güzel olacağına inanıyoruz” dedi.

BAŞKAN BATUR’DAN ONAY

Önder, toplantıda Başkan’ın yeşil ışık yaktığı taleplerin ise şu şekilde sıralandığını bildirdi:

“Gönüllülerin de katılımı ve yardımı ile kısırlaştırma etkinliği yapılması. Gıda Çarşısı’nda yakalanamayan ve devamlı üreyen sokak köpekleri için 50 metrekare telle çevrili yer yapılarak, beslenme ile bölgeye alıştırıldıktan sonra yakalama sağlanması. Yakalama konusunda deneyimli ve hayvan sever bir eleman alınması. Kedi kısırlaştırmalarının bekletmeden yapılması. Büyükşehir Belediyesi’nin her yere yetişememesi göz önünde bulundurularak, Konak’ta da hafta sonları, bayram gibi günlerde çalışma düzeni kurulması. Bir veteriner teknikerinin daha istihdam edilmesi. Hayvan haklarına yönelik billboard çalışması yapılarak halkın bilgilendirilmesi. Veterinerlik İşleri’ne en iyi cihaz ve teçhizatların alınması. Mama ve su odaklarının artırılması.”