Konak Belediyesi’nin bu yıl zengin bir içerikle hazırladığı yaz okulları sayesinde çocuklar çok renkli ve keyifli bir yaz tatili geçirdi.
Konak Belediyesi’nin klasik okul formatından uzak, çeşitli aktivite ve oyunlarla renklendirdiği yaz okulları sona erdi. Temmuz ve Ağustos aylarında açılan kurslardan 7-14 yaş aralığında toplam 900 öğrenci faydalandı. Dörder haftalık eğitimler belediyenin Güzelyalı ve Selahattin Akçiçek kültür merkezlerinin yanı sıra Dario Moreno Sanat Merkezi, Kadriye Mahallesi Rehberlik Merkezi ile Zeytinlik ve İsmetpaşa semt merkezlerinde verildi. Yaz okulunda psikologlar, eğitimciler ve sosyal hizmet uzmanları tarafından hazırlanan program kapsamında eleştirel düşünme, farklı bakma, yaratıcılık, bağımsız düşünebilme, sorgulama, duygusal ve pisiko-motor becerilerini geliştirilmeye katkı koyacak eğitimler düzenlendi.

ANNE VE BABALARA DA EĞİTİM

Yaz okulları sayesinde Konaklı minikler yeni eğitim-öğretim yılı öncesi moral de topladı. Öğrenciler eğlenceli aktiviteler sayesinde kendilerini geliştirme fırsatı bulurken, aynı zamanda yeni kurdukları arkadaşlık bağları ile de sosyalleşme imkanı yakaladı. Yaz okullarında sadece çocuklar için değil, anne ve babalar da için de eğitimler verildi. Her hafta anne ve babalara çocukları ile ilişkilerini güçlendirmeye yönelik seminerler düzenlendi.

GÜZELYALI’YA YOĞUN İLGİ

Yaz okullarına en yoğun katılım Güzelyalı Kültür Merkezi’nde oldu. Temmuz döneminde 127, Ağustos döneminde ise 109 öğrenci Güzelyalı Kültür Merkezi’nde verilen kurstan faydalandı. Konak Belediyesi’nin bu yazın başında faaliyete aldığı Kadriye Rehberlik Merkezi ile Zeytinlik Semt Merkezi’ne de ilgi yoğun oldu. Her iki merkezde toplam 271 öğrenci yaz okulu kursuna katıldı. Karataş’ta hizmet veren Dario Moreno Sanat Merkezi’nde de toplamda 107 öğrenci eğitim aldı.