Konak Belediyesi’nin açtığı ve her yıl binlerce kişinin faydalandığı ücretsiz hobi ve meslek edindirme kurslarına başvurular başladı. Kadın, Aile ve Sosyal Projeler Müdürlüğü bünyesinde 1 Ekim’de start alacak kurslar bu yıl 12 semt merkezinde, 60 farklı branşta verilecek. Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen kursların her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun talep görmesi bekleniyor.
YABANCILARA TÜRKÇE KURSU
Özellikle çalışmayan kadınların evden çıkarak, sosyalleşmesini, yeteneklerini keşfederek, iş edinmelerini sağlayacak kurslar arasında iğne oyasından ahşap boyamaya, takı tasarımından nakışa kadar birçok hobi kursunun yanı sıra pastacılıktan hasta ve yaşlı refakatçiliğine, hasta kayıt kabul işlemlerinden aşçılık ve estetisyenliğe kadar meslek edindirme kursları da yer alıyor. Ayrıca okuma-yazma kursu ile Almanca, Yunanca, İngilizce ve Rusça kursları da verilecek. Kentimizde yaşayan yabancıların da unutulmadığı kurslar arasında Türkçe okuma-yazma kursu da bulunuyor.
TÜM KURSLAR ÜCRETSİZ
Konak Belediyesi’nin 60 farklı branşta açtığı kurslarına başvurular Eylül ayı sonuna kadar devam edecek. Kurslara kayıt yaptırmak için iki adet kimlik fotokopisi ve bir adet fotoğraf yeterli olacak. Kursa katılmak isteyenlerin en kısa zamanda istenen belgelerle Konak Belediyesi’nin semt merkezlerine başvurmaları gerekiyor. Tüm kursların ücretsiz olduğunu hatırlatan yetkililer keyifli bir kurs döneminin daha başlayacağını belirterek, detaylı bilgi için semt merkezlerini aramalarını ya da Konak Belediyesi’nin www.konak.bel.tr adresine bakmalarını istedi.