Konak Belediyesi’nin Gültepe semtinde yapımına başladığı Spor Kompleksi ile Kapalı Pazaryeri’nin inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Sema Pekdaş, her iki yatırımın da bu yıl içinde hizmete açılacağını söyledi.

İzmir’in kalbi Konak’ta yatırımlar yeni yılda da hız kesmeden sürüyor. İlçe halkının talepleri dikkate alınarak hayata geçirilen projeler arasında yer alan Gültepe Spor Kompleksi ile Toros Kapalı Pazaryeri’nin yapım çalışmaları başladı. Bölgeye yeni bir soluk getirecek her iki projenin de bu yıl içinde tamamlanması planlanıyor. İnşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, spor kompleksi ve kapalı pazaryerinin bu yıl içinde tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi.

TEMEL KAZILARI BAŞLADI


İlk olarak Mehmet Akif Mahallesi’nde yapılan Toros Kapalı Pazaryeri’nin inşaat alanını gezen Başkan Pekdaş’a Mahalle Muhtarı Murat Türkay da eşlik etti. Temel kazıları süren alanı gezen Pekdaş, yapılacak kapalı pazaryerinin bölge halkının sadece pazar ihtiyacını karşılamayacağını söyledi. Pekdaş, çok yönlü inşa edilecek yapıda nikah salonu, otopark ve çeşitli kurs odalarının da olacağını dile getirdi. Sert kayalık zemine sahip bölgede yürütülen kazı çalışmalarının kısa zamanda tamamlanacağını belirten Pekdaş, çok yakında temeli atılacak olan tesisin bu yıl içinde bitirilip, açılışının yapılacağını vurguladı.

[caption id="attachment_94663" align="aligncenter" width="656"] Eski ekmek fabrikasının bulunduğu alana inşa edilmeye başlanan Gültepe Spor Kompleksi.[/caption]

BÖLGEYE DEĞER KATACAK


Daha sonra Gültepe’deki Toros Mezarlığı’nın hemen karşısındaki eski ekmek fabrikasının bulunduğu alana inşa edilmeye başlanan Gültepe Spor Kompleksi’nde incelerde bulunan Başkan Pekdaş, burada da sorumlulardan çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. Kot farkından dolayı oluşan kayma riskini ortadan kaldırmak için yapılan istinat duvarını kontrol eden Pekdaş, yapılacak spor kompleksinin bölgeye değer katacağını söyledi. Salon sporlarının yanı sıra içinde bir de futbol oynanacak açık halı sahayı bulunduran tesisin semtteki amatör kulüplere de hizmet vereceğini dile getiren Pekdaş, “Gültepe’de park ve yeşil alan yapacak boş alan bulmakta büyük zorluk yaşıyoruz. Bu nedenle Toros Mezarlığı’nın hemen karşısındaki eski ekmek fabrikasının yerini Milli Emlak’tan aldık. Arazi üzerindeki binasının yıkıp, temel atma çalışmalarını başlattık. Burası için çok güzel bir proje hazırladık. Kısa sürede projemizi tamamlayıp Gültepe halkının özlemle beklediği spor kompleksini inşa edeceğiz” dedi.