Ramazan ayı boyunca her akşam farklı mahallede binlerce kişilik iftar sofraları kuran Konak Belediyesi’nin 26 Ağustos Mahallesi’nde düzenlediği iftar yemeğine mahalle sakinleri yoğun katılım gösterdi.

İftarda konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, hem Türkiye’de hem de dünyada sıkıntılı günlerin yaşandığını belirterek, Ramazan ayının bereketine, huzuruna, dayanışmasına ihtiyaç duyulduğunu, bu nedenle mahallelerde iftar sofraları kurduklarını dile getirerek, “Bu sofralarda birlikte yemekler yiyip, lokmalarımızı paylaşarak, dayanışmamızı yükseltelim istedik” dedi.

Konak Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca her gün farklı mahallerde kurduğu iftar sofraları binlerce kişiyi ağırlamaya devam ediyor. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın ev sahipliği yaptığı bereket sofralarının sonuncusu 26 Ağustos ve Ferahlı mahallerinden gelen vatandaşların katılımıyla kuruldu. Yoğun katılımın olduğu iftara Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Özcan Purçu da katıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve Milletvekili Özcan Purçu ezan öncesi masaları tek tek gezerek vatandaşların Ramazan ayını kutladı. Huzur, kardeşlik ve bereket mesajlarının verildiği iftar yemeğinde birlikte oruç açan mahalle sakinleri, yemek sonrası Ramazan eğlenceleriyle keyifli bir akşam geçirdi.


GÜZEL GÜNLER ÇOK YAKIN


Okunan ezanın ardından Konak Belediyesi’nce ikram edilen çorba, İzmir köfte, pilav, ayran ve tatlıdan oluşan iftar mönüsüyle oruçlar açıldı. Yemek sonrası mahalle sakinlerine seslenen CHP Milletvekili Özcan Purçu, tek adam anlayışına karşı, Türkiye’nin geleceği için parlamenter demokrasiden yana olduklarını söyledi. Purçu, “Biz cumhuriyeti savunuyoruz, özgürlükleri savunuyoruz, Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetlerini savunuyoruz ve bu seçimi hep birlikte kazanacağız. Yakında güzel günler bizleri bekliyor” dedi.

BEREKET, HUZUR VE DAYANIŞMA


Başkan Sema Pekdaş da yaptığı konuşmada Ramazan ayının bereketine, huzuruna, dayanışmasına ihtiyaç duyulduğunu, bu nedenle mahallelerde iftar sofraları kurduklarını dile getirerek, “Bu sofralarda birlikte yemekler yiyip, lokmalarımızı paylaşarak, dayanışmamızı yükseltelim istedik. Bu güzel şehirde yaşayan güzel insanlar olarak, çocuklarımızın geleceğinden emin olarak yaşam istiyoruz” diye konuştu.