Uluslararası Folklor Festivalleri ve Halk Sanatları Örgütleri Konseyi'nin (CIOFF) bir organizasyonu olan 'Srem Folk Fest'te Konak Belediyesi Halkoyunları Topluluğu hem kostümleriyle hem de performanslarıyla büyük beğeni topladı. Bu yıl 16'ıncısı düzenlenen ve Sırbistan'ın Voyvodina Özerk Bölgesi'nde yer alan Sremska Mitrovica şehrinde gerçekleştirilen festivale Bosna Hersek, Bulgaristan, Mısır, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, Macaristan, Meksika, Kuzey Makedonya, Polonya, Romanya, Rusya, Slovenya, İspanya ve Sırbistan ve Türkiye olmak üzere festivale dört kıtadan 16 ülkeden toplam 20 ekip katıldı. Festivalde dört ayrı performans sergileyen Konak Belediyesi halk oyunları ekibi, Artvin, Kafkas ve Fethiye yöreleri ile seyirlik oyunlardan; Aşuk ile Maşuk ve semazen ritüelini sergiledi.

Festivalde en çok ilgi gören ekiplerin başında gelen Konak Belediyesi Halkoyunları Topluluğu'nu makamında ağırlayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ekibi tebrik etti. Türkiye'yi, İzmir'i ve İzmir'in kalbi Konak'ı dünya çapında bir organizasyonda temsil etmenin çok önemli olduğunu söyleyen Batur, "Başarılarınıza başarı katmak için destek olarak elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.

2005 yılından bu yana Konak Belediyesi Halkoyunları Topluluğu'nun yurtiçi ve yurtdışında katıldığı pek çok festival ve yarışmada çeşitli dereceler alarak Türkiye'yi, İzmir'i ve Konak Belediyesi'ni başarıyla temsil ettiğini söyleyen topluluğun eğitmeni Serhat Ekinci, Srem Folk Fest'e katılacak ülkelerin ekiplerinin, geçmişleri ve geçmiş başarıları göz önüne alınarak festivale davet edildiğini belirtti. Ekinci, "Beş yıl aradan sonra uluslararası bir festivalde tekrar ülkemizi temsil etmek onur, mutluluk ve heyecan vericiydi. Bu çok özel festivalde ülkemizi ve şehrimizi en iyi şekilde temsil etmek için sıkı bir şekilde çalıştık ve bunun da karşılığını aldık. Kostümlerimiz ve performansımız çok beğenildi. Hem katılımcı ülkelerin ekipleri hem de izleyenler tarafından çok güzel övgüler aldık. Bizden desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Abdül Batur'a teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.