İzmir'de, Konak Belediye Meclisi'nin nisan ayı ikinci oturumumda, belediyenin 2018 yılına ait faaliyet raporu görüşüldü. AKP, vakit yetersizliğinden dolayı raporu inceleyemediklerini, bu nedenle ret oyu kullanacaklarını belirtti. Rapor, oy çokluğu ile Meclis'ten geçti.

Konak Belediye Meclisi'nin nisan ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunda Konak Belediyesi'nin 2018 yılına ait faaliyet raporu görüşüldü. AKP Grubu, raporu incelemek için zamanlarının olmadığını, bu nedenle rapora ret oyu vereceklerini belirtti. CHP Grubu ise rapora olumlu yönde oy verdi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, faaliyet raporunu incelediklerini, belediyenin özellikle mali yapısının çok doğru olarak kullanıldığını, mali yapısı ile ayakta kalan ender belediyelerden biri olduğunu belirtti. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Abdül Batur, yapılan hizmetlere değindi. Batur, "Özellikle kadınlara, gençlere dönük semt merkezlerinin kurulması, spor faaliyetlerinin yürütülmesi noktasında yapılan çalışmalar ve amatör spor dallarına yapılan ayni ve nakdi yardımlar, bunun dışında tesislerin yapılması noktasındaki çalışmaları, raporda görüyoruz" dedi.

AKP'den ret oyu

Gültepe semtindeki spor tesislerin yapılması ve Toros'taki yeni pazaryerinin bitme aşamasına geldiğini de anlatan Batur şunları söyledi: "Konak Belediyesi 2018 yılında çalışmalarını çok doğru bir şekilde yürüttü. Bütün birimler birbiri ile uyumlu şekilde çalıştı. Faaliyetlerini en iyi şekilde vatandaşa sundu. Başta sayın Sema Pekdaş olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. O dönem belediye meclis üyesi olarak çalışanlara da ayrı ayrı teşekkür ediyorum." Faaliyet raporu, 10 ret oyuna karşın 26 lehte oyla kabul edildi.