İzmir'de Konak Belediyesi Meclis toplantısının Ağustos ayı ikinci birleşimine Başkan Sema Pekdaş, başkanvekili Ahmet Karadağ ve Karadağ'ın yokluğunda meclisi yöneten Nüket Akyıldız'ın katılmaması, yönetim belirsizliğine yol açtı. Sonunda meclisi en yaşlı üye CHP'li Nimet Haytabay'ın yönetmesi kararlaştırıldı.

Konak Belediyesi Meclis toplantısının Ağustos ayı ikinci birleşimi ilginç dakikalara sahne oldu. Başkan Sema Pekdaş'ın katılmadığı oturumda, başkanvekili Ahmet Karadağ da yer almadı. Karadağ'ın yokluğunda meclisi yöneten Nüket Akyıldız'ın da birleşime katılmaması, mecliste bir süre oturumu kimin yöneteceğine dair belirsizliğe neden oldu. Konak Belediyesi'nin AKP'li ve CHP'li üyeleri bir süre meclisi kimin yöneteceğine dair kendi aralarında görüşme yaptı. Kısa süreli belirsizlik, en yaşlı meclis üyesi CHP'li Nimet Haytabay'da karar kılınmasıyla son buldu.



Başkan Sema Pekdaş'ın yokluğunda meclisi yöneten başkanvekili Ahmet Karadağ'ın da toplantıya katıldığı günlerde, oturumu başkanvekilinin vekili olan Nüket Akyıldız'ın yönetmesi gerekiyordu. Ayyıldız'ın da birleşime katılmaması üzerine, Konak Belediyesi'nin Ağustos son birleşimini başkanvekilinin, vekilinin, vekili yönetmiş oldu. Oturumda, memur cetvellerinde unvan ve derece değişikliğinin uygun bulunduğuna ilişkin hukuk komisyonu raporu görüşüldü. Ayrıca İzmir Kalkınma Ajansı'nın 'İzmir Sosyal Kuluçka Merkezi' başlıklı projesine ilişkin plan ve bütçe komisyonu raporu da oy birliğiyle kabul edildi. 2 dakika süren toplantı, meclis gündemindeki maddelerin oylanmasının ardından sona erdi. DHA