Konak Belediyesi aileleri bilinçlendirmek üzere ‘Aile Eğitim Programı’ başlattı. Aile Eğitim Ve İletişimi, Hukuk, İktisat, Medya ve Sağlık olmak üzere beş ana konu ve birçok alt başlıkta düzenlenen bu eğitimler Konak Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü sosyologlarından Erdal Özkaya tarafından veriliyor. ilk olarak ‘Okul ve Aile’ konusu ele alındı.

5 ana konu ve onlarca alt başlık yer alıyor

Ailelerin yaşam kalitesini arttırmaya yönelik hazırlanan ‘Aile Eğitim Programı’nda; Aile Eğitim Ve İletişimi, Hukuk, İktisat, Medya ve Sağlık olmak üzere beş ana konu zengin içeriği ile onlarca alt başlıkta ele alınıyor. Çocuk ve ergen gelişiminden okul ve aile ilişkilerine, kişilerin haklarından aile hukukuna, aile bütçesinden küçük işletme girişimciliğine, bilinçli medya ve internet kullanımından sağlıklı yaşama, çocuk ve ergen sağlığından, üreme sağlığına, madde kullanımı riski ve madde bağımlılığından korunmaya kadar pek çok alt başlıkta verilen eğitimlerin ilki Zeytinlik Semt Merkezi’nde yapıldı.

İlk konu, Okul ve Aile

Semt sakinleri ve merkeze gelen kursiyer ailelerin katıldığı eğitimde ‘Aile Eğitim Ve İletişimi’ ana başlığında ilk olarak ‘Okul ve Aile’ konusu ele alındı. Çocuklara ders çalışma ve kitap okuma alışkanlığı kazandırma, ailece kaliteli zaman geçirme, çocuğun okulunda sorun yaşayıp yaşamadığı, arkadaşlarıyla olan iletişimi, çocuğun özel öğrenme ihtiyacının olup olmadığı, çocuğun sosyalleşmesine ayrılacak zaman ve bütçe gibi pek çok konu dile getirildi. Ailelerin dikkatle izlediği ve merak ettiklerini sorma fırsatı bulduğu eğitim, periyodik olarak tüm semt merkezlerinde gerçekleştirilecek. Beş ana başlık ve alt başlıklar sırasıyla detaylı olarak ele alınacak.

Detaylı bilgi alabilirsiniz

Ücretsiz verilen eğitimlere, tüm semt merkezi kursiyerleri, semt sakinleri ve İzmirliler katılabilir. Eğitimlere katılmak ve eğitim takvimini öğrenmek isteyen vatandaşlar 0232 425 35 01 nolu telefondan Kadın ve Aile Müdürlüğü’nü arayarak detaylı bilgi alabilirler.