Utku Gümrükçü ve Deniz Yücel’in il başkanlığı için yarıştığı Cumhuriyet Halk Partisi 36. İzmir Olağan Kongresi sona erdi. Kongre sonrası bir değerlendirme yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yarışın bittiğini, hep birlikte örgütü kucaklayarak başarıya gideceklerini vurguladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  “Mümkün olduğu kadar grupçuluğu, ekipçiliği, adamcılığı bu partinin gündeminden çıkartacağız. Parti nerde; biz orada. Doğru nerede biz orda” diye konuştu. Cumhuriyet Halk Partisi 36. Olağan İzmir İl Kongresi Fuar Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleşti. Utku Gümrükçü ve Deniz Yücel’in il başkan adayı olarak yarıştığı seçimlerde ipi Deniz Yücel göğüsledi. Kongre sonrası bir değerlendirme yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçim sürecinden bu yana basına hiç açıklama yapmadığını, hiç kimseye cevap vermediğini belirterek, “Bu kongrede İzmir’e ve Türkiye’ye örnek olacak bir yol izleme ihtiyacı duydum. Katılımcı bir anlayışla seçilmiş ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, seçilmiş milletvekillerimiz, parti meclisi üyelerimiz, yüksek disiplin kurulu üyelerimiz, il yönetim, il disiplin kurulumuz ve diğer partili büyüklerimizle konuşarak, değerlendirerek, birebir sohbet ederek, onların notunu tutarak nasıl bir il başkanı, nasıl bir yönetim İzmir’i öne çıkartır, İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarını daha güçlü bir şekilde sürdürür, samimiyetle, iyi niyetle, onu aradık” dedi.



Kafasında hiç kimsenin adaylığının, isminin olmadığını da vurgulayan Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:“Aramalar sonucunda 4 yıldır birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ni yönettiğimiz Deniz Yücel arkadaşımız kişiliği duruşu ve yaşam felsefesiyle; geçmişten, aileden Cumhuriyet Halk Partililiği ile bu işi başarılı bir şekilde yapabileceğini; grupların, ekiplerin partimizi yıprattığı bir süreçte genç bir kadronun ve hiçbir grubun, ekibin adamı olmayan, sadece partiden yana olan bir kadronun başarılı olacağına, bizi 2019 seçimlerine götüreceğine ve başarılı çıkacağına inandım. Konuştuğum arkadaşlar da buna inandı. Parti organlarımız da inandı ve bu yola çıktık. Kongrede nahoş bir hadise oldu. O olmasaydı çok daha iyiydi; hepimiz üzüldük. Mutlaka sebep olan arkadaşımız boş bulunmuştur. Stres, siyaset malum. O da olmasaydı şölen havasında bir seçim olacaktı. Utku Gümrükçü de bizim CHP Gençlik Kolları’ndan beri sevdiğimiz, tanıdığımız arkadaşımız. Aynı şekilde Deniz Yücel de. Hep birlikte çalışacağız. Yarış bitti. Hep beraber birbirimizi, örgütümüzü kucaklayarak başarıya gideceğiz. Mümkün olduğu kadar grupçuluğu, ekipçiliği, adamcılığı bu partinin gündeminden çıkartacağız. Parti nerde; biz orada. Doğru nerede biz orada”.

Uzlaştırıcı yönetim anlayışı ile çalışacağız


CHP’nin yeni İl Başkanı Deniz Yücel de yaptığı açıklamada, Başkan Aziz Kocaoğlu’na iyi dileklerinden dolayı teşekkür ederek, “Bugün burada kimse seçimi kazanmadı; kimse seçimi kaybetmedi. Burada tek bir kazanan var, CHP… Bizim mücadelemiz, kavgamız dışarıda. Biz 8 Ocak’tan itibaren Cumhuriyet sevdalıları olarak birleşerek, bütünleşerek 2019’daki mücadelemiz için saflarımızı sıklaştıracağız. Utku kardeşimiz de çok centilmence bir yarış sürdürdü. Biz partimize yakışan bir kongre yaptık. Partimize ve İzmirimiz’e hayırlı olsun. Utku kardeşim çok deneyimli. Parti çalışmalarında gençlerden, kadınlardan, herkesten faydalanarak bütünleştirici, toparlayıcı, uzlaştırıcı bir yönetim sergileyeceğiz” dedi.