İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, katıldığı bir televizyon programında, 31 Mart yerel seçimlerine dair açıklamalarda bulundu.

Başkan Kocaoğlu, "Gönlünüzde yatan bir aday var mı" sorusuna, "Benim mevcut belediye başkanları içerisinde gönlümün nerede olduğunu İzmir çukurunda herkes bilir" sözleri ile karşılık verdi. Kocaoğlu, 2014 yerel seçimlerinde CHP'den aday gösterilmedikleri için farklı siyasi partilere gidenlerin, daha sonra yeniden CHP'ye dönerek aday adayı olmasına yönelik de, "2014'te aday yapılmayan arkadaşlar başka partilerden aday olup oy böldüler. Onlardan birkaç tanesinin 2019 için aday adaylığı kabul edildi, buna karşıyım. Söylediklerimi sert bulabilirler ama ihanet esneklik istemez" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, katıldığı bir televizyon programında, yerel seçimlere dair açıklamalarda bulundu. 31 Mart yerel seçimlerinde, Büyükşehir için bir daha aday olmadığını yineleyen Kocaoğlu, "Gönül istiyor ki karar verdiğin işlerin tamamen sonuçlanmasını görmek. Sonuçlanmasını emekliyken göreceğiz" dedi. Başkan Kocaoğlu, "Gönlünüzde yatan bir aday var mı" sorusuna da, şu sözlerle karşılık verdi:

"Benim mevcut belediye başkanları içerisinde gönlümün nerede olduğunu İzmir çukurunda herkes bilir. Malumu ilan etmeye gerek yok. İzmir seçimlerinde hem Büyükşehir Belediye Başkan adayını hem de ilçe adaylarını doğru belirlersek 2009'daki başarıya yakın bir başarı elde ederiz. Hata yaparsak o zaman bir şey diyemem. Zor bir seçim ama CHP için kolay bir seçim, hata yapmamak kaydıyla. Adayları meclis üyesi adaylarını doğru şekilde belirlemek şartıyla."

'BAŞKA PARTİDEN ADAY OLUP OY BÖLDÜLER'


İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için, yetkili organlarca bir teklifin geleceğini zannetmediğini aktaran Kocaoğlu, "Sayın Genel Başkan da Genel Başkan Yardımcıları da benim nasıl yoğurt yediğimi bilir. 'Başkan geri dön' diyenler var. Arkadaşlara, İzmirlilere teşekkür ediyorum. İnsanın gururunu, gönlünü okşuyor. Her gittiğimiz yerde aynı istekle aynı dayatmayla karşılaştık ama bunlar olağan şeyler. Bizim amacımız, Büyükşehir Belediyesi'ni CHP'den güveneceğimiz kefil olacağımız bir arkadaşa devretmektir" dedi. Aziz Kocaoğlu, 2014 yerel seçimlerinde, CHP'den aday gösterilmediği için farklı partilere giden, 2019 seçimleri öncesinde de yeniden CHP'ye dönerek aday adayı olanlar için ise şunları söyledi:

"CHP'de 2014'te aday yapılmayan arkadaşlar başka partilerden aday olup oy böldüler. Onlardan birkaç tanesinin 2019 için aday adaylığı kabul edildi. Buna karşıyım. Bir partili belediye başkanına, vekile kızabilir. Genel Başkanı sevmeyebilir, ona muhalefet yapabilir. Bu parti içi yarıştır. Ama aday adayı konumuna gelen bir kişi aday gösterilmedi diye başka partiye gidiyor, senin partinin seçim kaybetmesine neden oluyorsa, oyunu düşürmeye neden oluyorsa, o adamın mezara kadar partide işi yoktur. Partinin bunun karşısında dimdik durması gerek. Söylediklerimi sert bulabilirler ama ihanet esneklik istemez."

Yerel seçimlerde Büyükşehir adayı kadar ilçe adaylarının da önemli olduğunu söyleyen Aziz Kocaoğlu, "Büyükşehir adayı aynı zamanda lokomotif olur, diğer ilçeleri de sürükler. İlçe belediye başkanları da kendi ilçelerinde hem kendilerini yukarıya taşıyacak hem de Büyükşehir'e oy kazandıracak kişilerden belirlenmeli" dedi.