Karabağlar Belediyesi’nin 21-22 Eylül tarihlerinde yapacağı Kavacık Üzüm Festivali öncesi köyün duvarları rengarenk görünüme kavuştu. Aralarında Kavacıklıların da olduğu sanatçılar, duvarları üzüm salkımları, insan ve hayvan motifleriyle süsledi.

Karabağlar Belediyesi, yöreye özgü üzümü dünyaya tanıtmak ve kırsal kalkınmaya destek olmak amacıyla geleneksel olarak bu festivali düzenliyor. Etkinlik bu yıl da 21-22 Eylül tarihlerinde dolu dolu bir programla gerçekleştirilecek. Üzüm yarışmaları, konserler, sergiler gibi bir çok etkinliğin yer alacağı festivali, geçen yıllarda olduğu gibi binlerce kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Açık hava resim sergisine dönüştü

Festivale sayılı günler kala Kavacık Köyü duvarları adeta açık hava resim sergisine dönüştü. Kavacıklı Ressamlar Şebnem Çamdalı ve Meryem Düzgünkaya’nın öncülüğünde, Karabağlar Kent Konseyi üyelerinden Çiğdem Özkap, Dilan Akar, Alize Akar, Gülsevil Doğan Çoşkun, Hediye Ümit, Hasibe Sezgin, Ayhan Altunkaymak, Aygül Günaydın, gönüllü olarak duvar boyama çalışması yaptılar. Kavacık’a özgü üzüm salkımları, insan ve hayvan motifleriyle duvarlar rengarenk bir görünüme kavuştu.

Festival benimsendi

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Kavacık Üzümü’nü dünyaya tanıtmaya kararlı olduklarını vurgulayarak, “Bu amaçla düzenlediğimiz festival artık benimsendi. Festivali tanıtma açısından hedeflediğimiz noktaya geldiğimizi düşünüyorum. Köyün fiziki yapısıyla ilgili eksikleri de zaman içinde hızla tamamlayacağız. Özellikle Kavacık köylülerimiz festivali büyük bir heyecanla bekliyorlar. Ürettikleri ne varsa tamamını orada satma olanağı buluyorlar. Zaten bir amacımız da köyümüze ekonomik girdi sağlamak. Festivalimizi ziyaret edeceklerin güzel bir gün geçireceklerine inanıyorum” dedi.