Bergama Belediyesi, Kurban Bayramı nedeniyle bastırdığı UNESCO’nun 999.Düya Mirası Bergama’nın değerlerinin fotoğraflandığı kartpostalları ve PTT tarafından bastırılan Bergama pullarını dağıtarak vatandaşlara nostalji yaşattı.

Bergama Belediyesi bu yıl kurban bayramı nedeniyle Bergama’nın değerlerinin fotoğraflanarak anlatıldığı kartpostallar hazırladı. Hazırlanan kartpostallar, PTT’nin üzerinde Bergama Akropolü, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı ve “82.Uluslararası Bergama Kermesi 3-9 Eylül 1937 - 2018” yazılı hatıra pullarıyla birleştirildi. Şık bir kutu içinde 15’er kartpostal, zarf ve posta pulu belirli yerlerde açılan stant ile vatandaşlara dağıtıldı.

Bergama Cumhuriyet Meydanı, Kültür Merkezi ve Bergama Arasta’sında “Bu yıl Bergama kartpostalları ve puluyla sevdiklerinizin bayramını kutlayın” sloganıyla dağıtılan kartpostal ve posta pulları vatandaşlar tarafından çok beğenilerek kısa zamanda tüketildi.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Çocukluk anılarımızda güzel bir yer tutan, unutulmaya yüz tutmuş kartpostal gönderme geleneğini, kurban bayramı vesilesiyle hatırlatmayı hedefledik. Bastırdığımız kartpostalların üzerlerine UNESCO Dünya Mirası Bergamamızın değerlerinin anlatıldığı fotoğraflardan bastırdık. Özel zarflarımızla birlikte PTT’nin Bergama için hazırladığı hatıra pulları ile dağıttık. Bergamalı vatandaşlarımızın sevdiklerine hoş bir bayram sürprizi yapmalarına vesile olduk” dedi.