Koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle, bu yıl meydanların yerine evler bayram alanına dönüştü. Balkonlar Atatürk posterleri, Türk Bayrakları, balonlar ve resimlerle donatıldı.

Binler tek ses, tek yürek oldu

Karşıyaka Belediye Bandosu öğle saatlerinden itibaren Cumhuriyet Mahallesi, Zübeyde Hanım Mahallesi, Girne Caddesi ve sahil bölgesinde mini konserler vererek, balkonlardaki kutlamalara renk kattı. Günün son konseri ise Çanakkale Anıtı’nın bulunduğu alanda gerçekleşti, bandonun sesi 20 hoparlör ile kurulan sistem aracılığıyla Mavişehir’deki bloklara verildi. Saat 21.00’i gösterdiğinde ise İstiklal Marşı çalındı. Başta çocuklar olmak üzere ilçenin dört bir yanındaki binlerce Karşıyakalı da aynı anda balkonlarına çıkarak hep bir ağızdan büyük bir coşkuyla İstiklal Marşı’nı okudu. Mavişehir’deki apartmanların üzerine ışıklarla yansıtılan dev Atatürk portreleri de geceyi aydınlatan en özel detaylardan biri oldu.

Atatürk’ün Karşıyaka’sı!

Karşıyaka Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, daha sonra CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç ile sahile geçerek Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nı okudu. Balkonlardaki vatandaşlarla bayram coşkusunu paylaşan Başkan Tugay, “Cumhuriyetin ve demokrasinin sarsılmaz kalesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisimize nice 100 yıllar diliyor, çocuklarımızın bayramını büyük umutlarla ve sonsuz sevinçlerle kutluyorum. Şartlar ne olursa olsun Atatürk’ün Karşıyaka’sına yakışır bir coşkuyla evlerinden, balkonlarından kutlamalara katılan; tek ses, tek yürek olan tüm yurttaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Geçmişe saygı ve vefamız, bugünlere karşı büyük sorumluluğumuz ve yarınlara dair inancımızla; bir kez daha ‘Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Çocuklarımız!’ diyor, Atamızı ve mücadele arkadaşlarını sonsuz saygı, özlem ve minnetle anıyoruz” dedi.