Törene Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İlçe Emniyet Müdürü Metin Yalçın ve Belediye Meclisi üyeleri de katıldı. Karşıyaka Muhtarlar Derneği Başkanı ve Bahriye Üçok Mahalle Muhtarı Levent Güçlü tüm muhtarlar adına Atatürk Anıtı’na çelenk sundu; İstiklal Marşı okundu, saygı duruşunda bulunuldu. Başkan Tugay günün anlam ve önemine hitaben düzenlenen akşam yemeğinde muhtarlar ile bir araya geldi.

“Muhtarlar, çağdaş bir kamu yönetiminin olmazsa olmazıdır” diyen Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonraki süreçte de muhtarlarımızla iş birliği içinde çalışmaya ve Karşıyaka’mız için birlikte hizmet üretmeye devam edeceğiz. Yerel yönetimlerde katılımcılığın garantisi olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi. Karşıyaka Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Alaybey Mahalle Muhtarı Servin Akkuş da törende yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Görevimiz sorun üretmek değil, çözüm üretmektir. İlkemiz devlet ve halk arasında yıkılmaz bir köprü olmaktır. Emek ve özveriyle çalışan tüm muhtarların bu özel gününü gönülden kutluyor; bizi bu onurlu göreve layık gören mahalle halkımıza, bizlere destek veren aza arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

“KARŞIYAKA’NIN SORUNLARINI PAYLAŞIYORUZ”

Akşam yemeğinde konuşan Başkan Cemil Tugay şunları kaydetti: “Bugün muhtarlarımızın günü, hepinizin gününü kutlarım. Önümüzdeki dönem için, güzel günlerin başlangıcı olmasını dilerim. Geçen bir buçuk yıl içerisinde temaslarımız oldu, her durumda bana ailenin bir parçası gibi hissettirdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Biz Karşıyaka’da bir yaşamı, kaderi; daha çok Karşıyaka’nın sorunlarını paylaşan bir grubuz. Sizler gibi deneyimli, bilgili, sorunlara hakim muhtarlar ile çalıştığım için kendimi şanslı hissediyorum. Önümüzdeki dönemde sizlerle daha yakın temasta olacak, daha sık bir araya geleceğiz.”

Karşıyaka Muhtarlar Derneği Başkanı Levent Güçlü Başkan Tugay’a teşekkür ederek çiçek takdim etti. Levent Güçlü, “ Sabahın ilk saatlerinden bu saate kadar beraberiz. Muhtarlarımız kendi mahallelerinde özveri ile çalışıyor. Bize ne verirseniz biz de onu halka bire bir aktarabiliriz. Şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadık, günümüz kutlu olsun” dedi.

Başkan Tugay, kutlama programının sonunda muhtarların her birinin adına hazırlanan hediye paketlerini muhtarlara takdim etti.