Birlik yöneticileri ile Karşıyaka Belediyesi Esnaf Komisyonu Başkanı ve meclis üyesi Mithat Salepçioğlu’nun  da hazır bulunduğu ziyarette, Karşıyaka Belediyesi ile esnaf sanatkarların yararına yapılacak işbirlikleri masaya yatırıldı. İESOB’nin organizasyonu altında esnaf teşkilatının Belediye yetkilileriyle periyodik şekilde bir araya gelmesi, böylelikle esnaf sanatkarların sorunlarına hızlı ve kalıcı çözümler bulunması konusunda fikir birliğine varıldı.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB)’yi ziyaret eden Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu’ya esnaf sanatkarların sorunların çözümü için işbirliği teklifinde bulundu.

Esnaf sanatkarları toplumsal yaşamda önemli işlevler üstlendiğine dikkat çeken Tugay, ‘Böylesine önemli bir kesimin sorunlarını çözmeyi öncelikli görevlerimiz arasında görüyoruz. Toplumda hem üretici hem tüketici konumunda bulunan ve halkın önemli bir kısmını oluşturan esnaf sanatkarların sıkıntılarının giderilmesi, zincirin devamında toplumsal huzuru ve refahı da sağlayacaktır. Bunun için Birlik yöneticileri ile ortak projeler geliştirmek, İESOB’nin organizasyonu altında esnaf idarecileri ile düzenli toplantılar yapmak istiyoruz.’ dedi.

Seçim sürecinde ‘AVM’lerin değil esnafın, kendi çarşılarımızın yanında olacağız’ sloganını dile getirdiğini hatırlatan Başkan Tugay, ‘Göreve geldiğim ilk günden bu yana sözümü yerine getirmeye özen gösteriyorum. Esnaf kesiminin de bize destek olması gereken konular var. Karşılıklı diyalog ortamı oluşturarak daha verimli çalışmalar yapabiliriz. Böyle bir dönemi başlatmamız gerekiyor’ diye konuştu.

Eksikleri giderelim

Cemil Tugay’ın ziyaretinden büyük memnuniyet duyduklarını kaydeden İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise, ‘Yaşanan zor dönemde yapılan ziyaret çok önemli ve anlamlı oldu. Bugüne kadar Karşıyaka Belediyesi’ne ilettiğimiz her sorunumuzdan olumlu cevaplar aldık. Karşıyaka Belediyesi’nin imkanlar dahilinde üyelerimize destek olmaya çalıştığını görüyoruz. İşbirliği yapmaya, bir araya gelmeye, esnaf sanatkarların ve ilçenin sorunları üzerinde fikir jimnastiği yapmaya her zaman hazırız.’ Şeklinde konuştu.

Esnaf idarecilerinin yerel yönetimlere meclis üyesi olarak seçilemediğini hatırlatan Mutlu sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Bu sadece esnaf sanatkarlar için değil, toplumsal yaşamın işleyişi yönünden de pek çok sorunun çözümünü geciktiriyor, halkın daha kaliteli hizmet almasının önüne geçiyor.

Karşıyaka Belediyesi ile yapacağımız düzenli toplantılar ile bu açığı kapatmaya çalışacağız. İnanıyorum ki bu toplantılarımızda kentte yaşayan kesimler için mutlaka yeni fikirler çıkacak, esnaf sanatkarlarımızın sorunlarına ilk elden hızlı ve kalıcı çözümler üretilecektir.’

Toplantının sonunda İESOB Başkanı Mutlu, meslekleri simgeleyen bir tabloyu Başkan Tugay’a sundu.