Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın makamında gerçekleşen ziyarete; Karşıyaka Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Remzi Akyürek, Çameria Arnavutları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Bayru, Ege Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Serdar Bahar, Rodos İstanköy ve Onikiada Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı ile Karşıyaka Kent Konseyi Hemşehrilik Çalışma Grubu Başkanı ve Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Şevket Balla katıldı.

Dört dernek güç birliği yaptı

Balkan Kültür Günleri Şenliği’ni yoğun katılım ve coşkuyla gerçekleştirdiklerini aktaran dernek başkanları, katkıları için Tugay’a teşekkürlerini sundu ve plaket takdim etti. İş birliği içinde çalışarak Balkan kültürünün güzelliklerini daha fazla insana tanıtmak istediklerini aktaran başkanlar, bu amaçla ‘Karşıyaka Balkan Platformu’nu kurduklarını belirterek, “Platform çatısı altında, 4 dernek olarak güçlerimizi birleştirdik. İlçede ilk olan bu girişimimizde, Belediye Başkanımız Cemil Tugay’ın destekleyici tavrının katkısı büyüktür. Kendisine derneklerimize gösterdiği değer için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“Ortak paydamız Karşıyaka”

Ortak çalışmalarının süreceği mesajını veren Başkan Tugay da “Balkan kültürü, bizim kültürümüzün ayrılmaz bir parçasıdır. Karşıyaka da bizim ortak paydamızdır. Birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek; Balkan Kültür Günleri Şenliği gibi nice buluşmalara ve projelere imza atmak için daima el ele çalışacağız. Yakın zamanda güzel sürprizlerimiz de olacak. Karşıyaka Balkan Platformu’nun kuruluşuna emek veren herkesi kutluyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.