Hamm kentini ziyaret ederek proje ve hizmetlerini yerinde inceleyen Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Ortak projeler üretecek; özellikle gençlik, eğitim, çevre ve iklim değişikliği gibi konularda işbirlikleri kuracağız” dedi. 

Örnek projeler 

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine bağlı Hamm kentine gerçekleştirdiği ziyarette Hamm Belediye Başkanı Thomas Hunsteger-Petermann; Gençlik, Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Theodor Hesse ve diğer yetkililerle temaslarda bulundu. Karşıyaka’da hayata geçirdikleri ve planladıkları projelere ilişkin bilgiler veren Başkan Tugay, Hamm Belediyesi’nin uygulamalarını da yerinde inceledi. Tugay; Yaşlı Bakım Merkezi, Dijital Kafe, Gençlik Merkezi, gösterilerin yapıldığı kent meydanı, şehir içi atletizm sahası, yaşlılar için istek duvarı, yeni nesil paralel tandem bisikletler, Hamm Kütüphanesi ve daha pek çok konuda detaylı bilgiler aldı. Başkan Tugay ve ekibi, Hamm Belediyesi’nde düzenlenen ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden temsilciler ile birçok kuruluşun buluştuğu ‘Kabul Töreni’ne de katıldı. 

Amaç hem hizmet hem dostluk

Hamm Belediye Başkanı Thomas Hunsteger-Petermann ile ekibine sergiledikleri iş birliği için teşekkür eden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Geçen aylarda Hamm Belediyesi heyeti Karşıyakamıza konuk olmuş, bu güzel dostluğun temellerini o buluşmamızda atmıştık. Bu kez de biz Hamm Belediyesi’ni ziyaret ederek çok verimli görüşmeler, bilgi ve fikir alışverişleri gerçekleştirdik. Kısa süre içerisinde yapacağımız çalışmalarla bu güç birliğinin somut sonuçlarını görmeye başlayacağız. Birlikte hem örnek hizmetlere ve projelere imza atacağımıza hem de iki ülke arasındaki dostluk bağlarını güçlendireceğimize inanıyorum” dedi. 

Çevre, turizm, eğitim 

Ziyaret çerçevesinde kararlaştırılan ilk ortak çalışma hedefleri şu başlıklardan oluştu: 

Hamm’da 17-21 Temmuz’da Erasmus+ kapsamında düzenlenecek olan ve İzmir’den de gençlerin katılacağı İklim Kampı’nın benzerinin Karşıyaka’da yapılması.

 Almanya’nın Ebeveyn Elçileri programı hakkında Karşıyaka Belediyesi’nde çalışan personelin eğitim alması ve benzer bir programın Karşıyaka’da uygulanması. 

Uzun vadede 3. Yaş Turizmi ile ilgili iş birliği yapılması. 

Karşıyaka Belediyesi’nde inşaat alanında çalışan işçilere Hamm Belediyesi personeli tarafından eğitim verilmesi. 

Projeler yoluyla Avrupalı ve Türk gençler arasında etkileşimin artırılması. 

Kadın ve çocuk hakları, iklim değişikliği ve sürdürülebilir kalkınma alanlarında ortak projeler üretilmesi.