Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek ‘Karşıyaka Türkü Günleri’ için geri sayım başladı. Moğollar, Pinhani ve Yeni Türkü gibi sevilen gruplar ve sanatçıların konuk olacağı organizasyon, 9-14 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.

YILDIZ YAĞMURU


Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nun ev sahipliğindeki 1. Karşıyaka Türkü Günleri, 9 Nisan Pazartesi akşamı ‘Kardeş Türküler’ konseriyle açılacak. Organizasyon, 10 Nisan’da ‘Pinhani’, 11 Nisan’da ‘Nida Ateş & Erkan Oğur & İsmail Hakkı Demircioğlu’, 12 Nisan’da ‘Yeni Türkü’ ve 13 Nisan’da ‘Moğollar 50. Sanat Yılı’ konserleriyle devam edecek.

FİNAL 14 NİSAN’DA


14 Nisan’daki final akşamında ise ‘Erdal Erzincan & Ahmet Aslan’ İzmirlilere türkü şöleni sunacak. Tüm konserler saat 20.30’da başlayacak. 1. Karşıyaka Türkü Günleri için biletler Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu gişelerinden ve Biletix’ten edinilebilecek. (0232) 362 61 61 numaralı telefondan da ayrıntılı bilgi alınabilecek.

BAHAR SANATLA TAÇLANIYOR


Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Umutlarımızı tazeleyen bahar aylarını, Karşıyakamıza yakışan kültür sanat etkinlikleriyle taçlandırmaya devam ediyoruz. 8 Nisan’da sona erecek Karşıyaka Tiyatro Günleri’nin hemen ardından, Karşıyaka Türkü Günleri’ni başlatacağız. Sanata, müziğe, türkülere gönül veren herkesi bekliyoruz” dedi.