Bulaşıcı virüse karşı bir dizi önlem için belediye bürokratlarından oluşan Acil Koordinasyon Kurulu kuran Başkan Cemil Tugay, Karşıyakalılara zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları önerisinde bulundu.

İlaçlamalar sürüyor

İlk olarak belediye çalışanlarını, iki grup halinde birer hafta idari izne çıkaran Dr. Cemil Tugay, belediye binasında ilaçlama yaptırdı. İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Mustafa Kemal Spor Salonu başta olmak üzere parklar ve halkın yoğun olarak kullandığı alanlarda ilaçlama işlemlerinin sürdürüldüğü belirtildi. Çarşı ve ilçedeki çöp konteynerleri, temizlik işleri ekipleri tarafından yıkanarak dezenfekte edildi. Dezenfekte çalışmalarının İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte süreceği kaydedildi.

Öte yandan Başkan Tugay önderliğinde her gün toplanan Acil Koordinasyon Kurulu, tedbir amaçlı önemli kararlar alıyor. Kurul, belediye tarafından bir danışma hattı kurulmasına ve vatandaşlara psikolojik destek verilmesine karar verdi. Başkan Tugay bu konuda belediyede görevli psikologlar dışında Türkiye Psikiyatristler Derneği ile işbirliği yapmayı planladıklarını söyledi. Kurul ayrıca esnafa bilgilendirici broşürler dağıtılmasına karar verdi. Ülke olarak zor bir dönemden ve dayanışma ihtiyacı duyulan günlerden geçtiğimizi belirten Başkan Tugay, “Karşıyaka Belediyesi olarak durumun farkındayız ve ilçe sakinlerini korumak ve destek olmak adına tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Sosyal medyadan yaptığımız bilgilendirmeler dışında büyükşehir belediyemizin desteğiyle ilaçlama işlemlerimiz de sürüyor. Özellikle evinden çıkamayan yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza alışveriş desteği sağlamak üzere ekip kuruyoruz. Karşıyakalılardan tıp camiasının tavsiyelerini dikkate almalarını istiyoruz” diye konuştu.