İzmir'de, Cumhuriyet'in 95'inci yıl dönümünü coşkulu etkinliklerle kutlayan Karşıyaka Belediyesi, binlerce kişinin katılımıyla 'Cumhuriyet Yürüyüşü' düzenledi. Bayraklar ve meşalelerle Karşıyaka Çarşısı kırmızı beyaza boyanırken, Karşıyakalılar ile 'Andımız'ı okuyan Belediye Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, İzmir Marşı'nda bateri çaldı.

Karşıyaka Belediyesi tarafından organize edilen Cumhuriyet yürüyüşü ve fener alayı, akşam saatlerinde belediye binası önünden başladı. Ellerinde Atatürk posterleri ve Türk Bayrakları taşıyan binlerce kişi, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "Yaşasın Cumhuriyet" sloganları atarak Karşıyaka Çarşısı boyunca yürüyüş yaptı. Kortejin önünde de dev Atatürk portresi ve Türk Bayrağı taşındı. Coşkulu kalabalığa Karşıyaka Belediye Bandosu marşlar çalarak eşlik etti. Çevredeki binalarda bulunanlar da hem alkışlarıyla hem de bayraklarıyla korteje destek oldu. Yürüyüşe Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve eşi Zehra Akpınar ile birlikte, CHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Kalabalığın Karşıyaka Vapur İskelesi karşısındaki etkinlik alanına ulaşması ile birlikte coşku zirveye çıktı. Belediye Orkestrası'nın verdiği mini konserin ardından, CHP'li Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar sahneye çıkarak, binlerce kişi ile birlikte 'Andımız'ı okudu. Akpınar, daha sonra İzmir Marşı'nda da bateri çalarak orkestraya eşlik etti.