Can dostlara daha çağdaş ve sağlıklı yaşam şartları sunmak için çalışan Karşıyaka Belediyesi, Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin ek hizmet binalarını tamamladı. Sahipsiz misafirlerine ‘5 yıldızlı’ konfor yaşatan tesis, hayvanseverlerden de tam not aldı.

TAM DONANIMLI TESİS


Kapalı ve açık toplam 30 odası bulunan yeni yaşam alanında; köpek bakım odası, 2 adet muayene odası, 1 ameliyathane, veteriner hekim odası, kayıt odası ve köpek sahiplenmek amacıyla tesise gelenler için bekleme odası inşa edildi. Can dostların sosyalleşmesi ve oyun oynaması için de 300 metrekarelik çim alan oluşturuldu. Yapılan yatırımla tesisin hizmet kapasitesi artarken, misafir edilen can dostlar için daha hijyenik ve modern yaşam şartları sağlandı.

A’DAN Z’YE BAKIM


Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren tesiste, sahipsiz köpeklere A’dan Z’ye sağlık ve bakım hizmetleri sunuluyor. Merkeze getirilen köpekler önce genel sağlık taramasından geçiriliyor ve iç-dış paraziter ilaç uygulanıyor. Kısırlaştırma operasyonları, aşıları yapılıyor. Hasta ve yaralı hayvanlar tedavi ediliyor. Bakım sürecinin ardından sağlığına kavuşan köpekler yasa gereği tekrar alındıkları yere bırakılıyor. Sokakta yaşamını sürdüremeyecek durumdaki hasta, yaşlı ve ampute can dostlar ise tesisin daimi misafiri oluyor. Sahiplendirme çalışmalarıyla da her yıl onlarca köpek sıcak yuvalara kavuşturuluyor.

“CAN DOSTLAR İÇİN ÇALIŞIYORUZ”


Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Yaşamı ve çevremizi paylaştığımız can dostlarımıza en güzel hizmetleri sunmak  için çalışıyoruz. Bu anlayışla, önemli bir yatırım daha yaparak, Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezimize ek binalar, yeni yaşam alanları kazandırdık. Duyarlı hayvanseverleri ve köpek sahiplenmek isteyen yurttaşlarımızı da tesisimize bekliyoruz” dedi.