Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın kabrinin bulunduğu Karşıyaka'da anma etkinliği düzenlendi. Bu sabah Karşıyaka Belediyesi tarafından, Ulu Önder'in ebediyete intikalinin 85. yılı anısına düzenlenen 29. Ata'dan Ana'ya Saygı Koşusu'nda gurur ve heyecan yaşandı. Kayıt kontenjanı iki saat gibi kısa bir sürede dolan etkinlikte, 10 yaş ve üzeri iki bin kayıtlı koşucu ter döktü. Ayrıca Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, eşi Öznur Tugay ve yüzlerce yurttaş da etkinliğe katılarak bu anlamlı etkinliğin heyecanını paylaştı.

4 KİLOMETRELİK GÜZERGÂH

Anayasa Meydanı'ndan başlayan yarış güzergahı; Bostanlı istikametinde Cemal Gürsel Caddesi (Yalı Bulvarı), Girne Bulvarı ve Atatürk Bulvarı'na devam etti ve Zübeyde Hanım Anıt Mezarı'nda son buldu. Yarışmacılara verilen çipler üzerinden elektronik sistemle takip edilen 4 kilometrelik koşunun hemen ardından, kabir başında ödül töreni yapıldı. Erkekler genel sıralamada Ufuk Arda birinci, Mehmet Aydıngör ikinci, Okan Yumuk üçüncü olurken, kadınlar genel sıralamada Delfin Eylül Avcı birinci, Fatma Sarhan ikinci, Ece Özkan ise üçüncü oldu. Yarışmayı tamamlayan tüm koşuculara anı madalyası verilirken, toplam 15 kategoride dereceye giren sporculara Zübeyde Hanım Anıt Mezarı'nda yapılan törenle kupaları takdim edildi.

8. Festival Çocuk 12 Mayıs'ta Çiçekliköy'de 8. Festival Çocuk 12 Mayıs'ta Çiçekliköy'de

'BU TABLO BİZİ GURURLANDIRIYOR'

Karşıyaka'nın tarihi günlerinden birini daha yaşadığını vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, konuşmasına şunları kaydetti: “Bugün Karşıyaka'mızın geleneksel koşularından Ata'dan Ana'ya Saygı Koşusu'nun 29.'sunu sizlerle birlikte çok büyük bir katılımla gerçekleştirdik. İlk defa 2 saat içerisinde 2 bin kayıtlı sporcuyla kapatmak zorunda kaldık. Ama yaklaşık 3 bin insan koştu bugün. Bu tablo elbette ki bizleri çok ama çok gururlandırıyor. Çünkü burada pek çok büyüğümüz ile spor gruplarımızla, çocuklarımızla, muhtarlarımızla hep beraberdik. Bundan sonra da inşallah hep beraber olacağız. Atatürk'ümüzün emaneti Zübeyde Anne'mizin ebedi istirahatgahındayız. Pek çok etkinlik gerçekleştirdik burada. Acaba Zübeyde Anne'miz en çok hangi etkinliklerde mutlu oluyordur diye düşündüğümde her yaştan sporcunun katıldığı bu etkinlik onu en çok mutlu eden etkinlik oluyordur. Çünkü burada çağdaş Türkiye Cumhuriyeti var, geleceğin aydınlık insanları var. Her birinize yüreğimin en derinlerinden gelen saygıyla çok teşekkür ediyorum. Koşunun hazırlanmasında emek harcayan çalışma arkadaşlarımıza, sponsorlarımıza, atletizm federasyonu ve emniyeti sağlayan görevlilere teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl 30.'sunda 5 bin kişi ile tekrar buluşmak üzere." 

Kaynak: