Heykeltıraş Ekin Erman’ın koordinatörlüğünü üstlendiği sempozyum, 20 Temmuz ile 20 Ağustos tarihleri arasında Örnekköy Şantiye Tesisleri’nde gerçekleştirilecek.

Sempozyuma İzmir’de yetişmiş heykel sanatçılarından Bahadır Çolak, Çağdaş Erçelik, Kadriye İnal, Tolga Yurtözveri ve Varol Topaç katılarak çalışmaya başladı. 1 ay boyunca Şantiye Tesisleri’nde çalışacak olan sanatçılar sempozyum bitiminde tamamladıkları eserlerini Karşıyaka'nın farklı yerlerinde sergilenmesi için hazırlayacaklar. Ayrıca sanatseverler sempozyum alanını ziyaret edip, çalışmaları yakından izleyebilecekler.

Mermer blokları şekillendirmeye başlayan sanatçılar, edebiyat olarak belirlenen genel konuyu kendi yorumlarıyla harmanlayacaklar. Çalıştay hakkında bilgi veren heykel sanatçısı Tolga Yurtözveri, “Belediyeler ya da kuruluşlar kent çalıştayı yaparlar. Bu heykel çalıştaylarında bir jüri olur. Bu jüri de yapılacak heykeller arasından seçim yapar. Bu çalıştay süresince heykeltıraşlar kaynaşır, dostluklar meydana gelir. Ama en güzeli de insanların gelip heykelin yapım aşamasını yakından izleyebilmeleridir. Günde ortalama 10-12 saat burada çalışıyoruz. Ben mesleklerin insanları seçtiğini düşünüyorum. Bu meslek de beni seçti, çalışırken mutluyum çok keyif alıyorum” dedi.